Ο Τζον Μπράισον θα αναλάβει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ
Το διορισμό του επιχειρηματία Τζον Μπράισον, πρώην διευθυντικού στελέχους σε μεγάλες εταιρείες, στο υπουργείο Εμπορίου, αποφάσισε Τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα σε αντικατάσταση του Γκάρι Λοκ που αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Κίνα.
Το διορισμό του επιχειρηματία Τζον Μπράισον, πρώην διευθυντικού στελέχους σε μεγάλες εταιρείες, αποφάσισε Τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα σε αντικατάσταση του Γκάρι Λοκ που αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Κίνα.
Ο Μπράισον ήταν για 18 χρόνια, από το 1990 ως το 2008, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο εταιρειών Edison που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.
Επιπλέον έχει συμμετάσχει και σε διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών όπως η Disney και η Boeing.
Ο διορισμός μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία.
Μετά από μία περίοδο μάλλον δύσκολων σχέσεων με τον επιχειρηματικό κόσμο, ο Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του μαζί του. Εκτός από τον Μπράισον, έχει επιλέξει τον Μπιλ Ντάλεϊ στο κρίσιμο πόστο του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.