
«Όχι» στην καθολική απαγόρευση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας λέει η Ζυρίχη
Οι κάτοικοι της Ζυρίχης, στην Ελβετία, απέρριψαν τις προτεινόμενες απαγορεύσεις που αφορούν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και τον «αυτοκτονικό τουρισμό», δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Οι πολίτες της Ζυρίχης έπρεπε να κληθούν να αποφασίσουν εάν η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα απαγορευτεί καθολικά και εάν θα επιτρέπεται μόνο σε πολίτες της Ζυρίχης. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Ελβετοί επιθυμούν τη διατήρηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας χωρίς περιορισμούς.
Οι κάτοικοι της Ζυρίχης, στην Ελβετία, απέρριψαν τις προτεινόμενες απαγορεύσεις που αφορούν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και τον «αυτοκτονικό τουρισμό», δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Οι πολίτες της Ζυρίχης έπρεπε να κληθούν να αποφασίσουν εάν η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα απαγορευτεί καθολικά και εάν θα επιτρέπεται μόνο σε πολίτες της Ζυρίχης. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, δείχνουν ότι είπαν «όχι» και στις δύο προτάσεις και ότι επιθυμούν τη διατήρηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας χωρίς περιορισμούς.
Τα τελευταία χρόνια η Ζυρίχη έχει αποκτήσει τον χαρακτηρισμό πόλης με «αυτοκτονικό τουρισμό». Άνθρωποι σε απόγνωση με ανίατες ασθένειες από τη Βρετανία και τη Γερμανία έρχονται στη Ζυρίχη να πεθάνουν με τη βοήθεια της οργάνωσης Dignitas.
Σε περίπτωση που η πρόταση περνούσε και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία επιτρεπόταν μόνο σε Ελβετούς, αυτό θα σήμαινε ότι έχαναν αυτό το δικαίωμα πολίτες άλλων κρατών.
Κάθε χρόνο περίπου 200 άτομα -ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι- πηγαίνουν στη Ζυρίχη με στόχο την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Εάν, όντως, το δημοψήφισμα δείξει ότι οι Ελβετοί επιθυμούν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία χωρίς όρια, αυτό μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να αλλάξει τα σχέδιά της και να μην προτείνει μεταρρυθμίσεις σε νομοσχέδιο που αφορά την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Στόχος της κυβέρνησης ήταν να πηγαίνουν μόνο οι ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, καθώς και ο περιορισμός του «αυτοκτονικού τουρισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
- Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 1-1: Γκέλα των Λονδρέζων, η Σίτι στο -4
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442