Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κατηγορηματικά αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους η κυβέρνηση

Κατηγορηματικά αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους η κυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, απαντώντας εμμέσως σε όσους αναδεικνύουν κάτι τέτοιο ως αναγκαία λύση. Στη λίστα των τελευταίων προστέθηκε και ο Economist. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας κατόπιν στην τηλεόραση του Bloomberg σημείωσε ότι ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μείωση του ΑΕΠ μπορεί να είναι μικρότερη του 3% φέτος λόγω της αύξησης των εξαγωγών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires,
απαντώντας εμμέσως σε όσους αναδεικνύουν κάτι τέτοιο ως αναγκαία λύση.

Στις φωνές δε που καλούν την Ελλάδα και τις άλλες αδύναμες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, λέγοντας μάλιστα ότι οι αγορές είναι απολύτως προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο, προστέθηκε και ο Economist.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου σημείωσε ακόμη, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ότι ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μείωση του ΑΕΠ μπορεί να είναι μικρότερη του 3% φέτος, λόγω της αύξησης των εξαγωγών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires.

«Δεν είμαι ο μόνος» που απορρίπτει την ιδέα αυτή, τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει «κάποια υστέρηση» στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών.

«Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε», τόνισε δε με έμφαση απαντώντας προφανώς σε δηκτικές παρατηρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο