Με αντιτρομοκρατικό νόμο σκέφτεται να αντικαταστήσει το νόμο έκτακτης ανάγκης η Συρία
Την αντικατάσταση του νόμου έκτακτης ανάγκης με αντιτρομοκρατικό νόμο πρότεινε επιτροπή νομικών, από την οποία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ζήτησε να μελετήσει την κατάργηση του νόμου έκτακτης ανάγκης.
Στελλάκη Αγγελική
Την αντικατάσταση του νόμου έκτακτης ανάγκης με αντιτρομοκρατικό νόμο πρότεινε επιτροπή νομικών, από την οποία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντζήτησε να μελετήσει την κατάργηση του νόμου έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, η επιτροπή θα ετοιμάσει «νομοθεσία που θα προστατεύει την ασφάλεια του έθνους και την αξιοπρέπεια των πολιτών και θα μάχεται την τρομοκρατία, ενώ θα ανοίξει το δρόμο για την άρση του νόμου έκτακτης ανάγκης».
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Σύρος πρόεδρος συγκρότησε επιτροπή νομικών για να μελετήσει το θέμα αυτό.
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και μισό περίπου αιώνα (συγκεκριμένα 48 χρόνια).
Η άρση του νόμου έκτακτης ανάγκης αποτελεί βασικό αίτημα των διαδηλώσεων των τελευταίων δυο εβδομάδων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το προηγούμενο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές περισσότεροι από 60 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)
- Νέα Αριστερά: Ουσιαστικές λύσεις στους αγρότες τώρα – Αρκετά με την επικοινωνιακή διαχείριση
- Η ταχυδρομική υπηρεσία της Δανίας πρόκειται να σταματήσει την παράδοση γραμμάτων μετά από 400 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442