Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Απώλειες 1,42% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Απώλειες 1,42% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Η αναβολή των κρίσιμων αποφάσεων για την κρίση χρέους στην Ευρώπη για τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την νευρικότητα και την απογοήτευση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων να ισχυροποιείται συνεχώς, συνέβαλαν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος στην αγορά με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών «έχασε» το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων και με πτώση 1,42% υποχώρησε στις 1.588,33 μονάδες. Απώλειες 2,52% για τις τράπεζες.

Η αναβολή των κρίσιμων αποφάσεων για την κρίση χρέους στην Ευρώπη για τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την νευρικότητα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων να ισχυροποιείται συνεχώς, συνέβαλαν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος στην αγορά με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις.

Θετική είδηση για την αγορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιλεκτικές τοποθετήσεις αποτελούν οι εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Ωστόσο, εξηγούν οι ειδικοί, επειδή ως γεγονός έχει προεξοφληθεί θα πρέπει να υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο, ώστε να αντιδράσει η αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών «έχασε» το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων και με πτώση 1,42% υποχώρησε στις 1.588,33 μονάδες. Απώλειες 2,52% για τις τράπεζες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 223,695 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,01% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,52%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Motor Oil (+0,55%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-5,81%), της Alpha Bank (-4,86%), της Eurobank (-3,43%), της Πειραιώς (-3,23%), της Μυτιληναίος (-3,13%) και του Τ.Τ (-3,01%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Ασφαλειών (+14,26%) και του Εμπορίου (+0,03%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -4,35%, των Πρώτων Υλών -3,47%, της Υγείας -3,03% και των Τραπεζών -2,52%.

53 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 101 πτωτικά και 47 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ευρωπαϊκή Πίστη (κο) +16,33%, Creta Farm +14,88%, Sanyo +9,09% και Sato +9,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κυριακούλης -18,87%, Νεώριο -16,13%, Μπουτάρης (κα) -10,00% και Πήγασος -9,62%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο