«Καμπανάκι» και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»
Στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να ενταχθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να διασφαλιστούν τα περίπου 70 εκατ. ευρώ για τη συνέχισή του. Το θέμα έφεραν στη Βουλή 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Νικολακόπουλος Δημήτρης
Στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να εντάξει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να διασφαλίσει τα περίπου 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% προέρχονται από το ΕΣΠΑ, που απαιτούνται για την συνέχισή του.
Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του προγράμματος κρούουν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Ι.Ραγκούση ζητούν να πληροφορηθούν για τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος από το ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με εθνικούς πόρους.
Ειδικότερα οι 21 βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, «πώς θα καλυφθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος για το μεταβατικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως την οριστική ένταξή του στο ΕΣΠΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, για το 2011 έχει διασφαλιστεί η ένταξη του προγράμματος στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, με το αιτιολογικό ότι το πρόγραμμα εξυπηρετεί συγγενικά πρόσωπα ανέργων, οι οποίοι αδυνατούν να τους προσφέρουν τις εν λόγω υπηρεσίες.
Για τη συνέχισή του προγράμματος θα απαιτηθούν περίπου 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 25%, δηλαδή, η εθνική συμμετοχή, θα καλυφθεί από τους ΟΤΑ.
Αμφιβολίες εξακολουθούν να υπάρχουν για το πώς θα καλυφθεί μετά το 2012. Ήδη, η ΚΕΔΚΕ έχει υποβάλει πρόταση να υπάρξει τριμερής χρηματοδότηση του προγράμματος (Δήμοι, Ταμεία και Κρατικός Προϋπολογισμός).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)

















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442