Οργή στην Κολομβία από την απόφαση της Μπετανκούρτ να ζητήσει αποζημίωση για την ομηρεία της
Με οργή και αποδοκιμασία υποδέχθηκε η κολομβιανή κοινωνία την απόφαση
της Ίνγκριντ Μπετανκούρτ να ζητήσει αποζημίωση-μαμούθ από τις Αρχές για
την απαγωγή της από τους αντάρτες των FARC. Η ίδια εμφανίζεται μετανιωμένη για την κίνηση αυτή και σπεύδει να δώσει εξηγήσεις...
Με οργή και αποδοκιμασία υποδέχθηκε η κολομβιανή κοινωνία την απόφαση της Ίνγκριντ Μπετανκούρτ να ζητήσει αποζημίωση-μαμούθ από τις Αρχές για την απαγωγή της από τους αντάρτες των FARC.
Σε δηλώσεις της η Μπετανκούρτ εξήγησε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άλλες νομικές ενέργειες πέρα από το συγκεκριμένο αίτημα αποζημίωσης.
Το αίτημα της πρώην ομήρου, που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου στο υπουργείο Αμυνας, αφορά στην καταβολή αποζημίωσης 6,9 εκατ. δολαρίων για οικονομική και ηθική βλάβη.
Ο αντιπρόεδρος της χώρας το χαρακτήρισε ως «παγκόσμιο ρεκόρ αχαριστίας».
Ακόμα και τα κόμματα της Αριστεράς άσκησαν κριτική στην Μπετανκούρτ για την απόφασή της. «Την απήγαγαν οι FARC, όχι το Κράτος. Και είναι ελεύθερη χάρη σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση» τόνισε ο Γουστάβο Πέτρο, αρχηγός του Δημοκρατικού Πόλου της Αριστεράς.
Η ίδια τόνισε ότι στόχος της είναι να διηγηθεί τα γεγονότα και όλα όσα τής συνέβησαν ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια τραγωδία στο μέλλον.
Επίσης υπογράμμισε ότι η κίνηση θα αποτελέσει νομικό προηγούμενο, ώστε και άλλοι πολίτες που κρατήθηκαν όμηροι από τους αντάρτες στη ζούγκλα της Κολομβίας να ζητήσουν αποζημίωση.
Η Μπετανκούρτ διεκδίκησε το 2002 την προεδρία της Κολομβίας, απέναντι στο συντηρητικό Αλβαρο Ουρίμπε.
Είχε μάλιστα εκφράσει την επιθυμία της να μεταβεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη των ανταρτών FARC και να συνομιλήσει μαζί τους.
Η κίνηση αυτή δεν ήταν ασυνήθιστη. Αρκετοί πολιτικοί έκαναν αντίστοιχες επισκέψεις σε μια προσπάθεια να κερδίσουν «πόντους» στις εκλογές.
Ωστόσο, η κυβέρνηση την είχε προειδοποιήσει να μην μεταβεί στη συγκεκριμένη ζώνη. Η ίδια αψήφισε τις προειδοποιήσεις με αποτέλεσμα στις 23 Φεβρουαρίου 2002 να πέσει θύμα απαγωγής των ανταρτών.
Τελικώς, απελευθερώθηκε το 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442