Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πρόσκληση της ΓΣΕΕ προς τους εργοδότες για τη νέα Γενική Συλλογική Σύμβαση

Πρόσκληση της ΓΣΕΕ προς τους εργοδότες για τη νέα Γενική Συλλογική Σύμβαση

Επιστολή-πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) απέστειλε η ΓΣΕΕ με στόχο, όπως αναφέρει, να υπάρξει οριστική συμφωνία εντός του Ιουνίου. Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Επιστολή-πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) απέστειλε η ΓΣΕΕ με στόχο, όπως αναφέρει, να υπάρξει οριστική συμφωνία εντός του Ιουνίου. Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

«Όταν είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ συνιστά τουλάχιστον πρόκληση οποιαδήποτε συζήτηση ή διαβούλευση και μάλιστα για ζητήματα που ευθέως παρεμβαίνουν στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο περιεχόμενό τους. Θεωρώντας δεδομένη την θετική άποψή σας για το θεσμό των διαπραγματεύσεων, σας καλούμε να μην στέρξετε με ενέργειες ή παραλείψεις σας στην υπονόμευσή του.

»Παρά τις διαφωνίες μας σε πολλά και σημαντικά θέματα έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούμε να συνομιλούμε, να διαπραγματευόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις χωρίς κρατικές παρεμβάσεις (οι οποίες όποτε έγιναν ‘δυναμίτισαν’ το κλίμα). Προκειμένου λοιπόν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΕΓΣΣΕ σας καλούμε σε συνάντηση ώστε σε σύντομο διάστημα και πάντως εντός του Ιούνη να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία» αναφέρει η επιστολή της ΓΣΕΕ.

Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ άλλαξε το σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων, με βάση τα νέα δεδομένα «στην προώθηση νέων δυσμενών μέτρων στα εισοδηματικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα».

Το οριστικό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

1. Τα πανελλαδικά συλλαλητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου που είχαμε ως προσανατολισμό για το Σάββατο 29/5/2010 προσδιορίζονται τελικά για το Σάββατο 5/6/2010.

2. Δευτέρα 31 Μαϊου, Τρίτη 1, Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 Ιουνίου οι Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα οργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Συσκέψεις συνδεδεμένες και με μορφές δράσεων. Για να καλυφθούν οι παραπάνω εκδηλώσεις από κοινά κλιμάκια ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδιών, πρέπει να μας γνωστοποιηθούν έως την Τετάρτη 26 Μάη 2010 το μεσημέρι.

3. Την Πέμπτη 27 Μαϊου 2010 και ώρα 9 το πρωί οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών καλούνται σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ για την εξειδίκευση του παραπάνω προγραμματισμού.

4. Την επόμενη βδομάδα συζητείται στη Βουλή το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που όπως είναι γνωστό, εκτός των άλλων, έχει συνδεθεί με το μνημόνιο (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κυβέρνησης) και περιλαμβάνει ρυθμίσεις που είναι πρόκριμα για γενικότερες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.

Επίσης, η ΟΣΥΝΑΕ και η ΠΟΣΥΠ έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία και μορφή συντονισμού από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Μαϊου και συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο