Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Γουόλ Στριτ την Τετάρτη

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Γουόλ Στριτ την Τετάρτη

Ανοδο σημείωσαν την Τετάρτη τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές τραπεζών και εταιρειών τεχνολογίας να προσθέτουν τις περισσότερες μονάδες στους δείκτες. Χαμόγελα και στη Γουόλ Στριτ, τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ φαίνεται ότι καλλιέργησαν το κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές.

Ανοδο σημείωσαν την Τετάρτη τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές τραπεζών και εταιρειών τεχνολογίας να προσθέτουν τις περισσότερες μονάδες στους δείκτες. Χαμόγελα και στη Γουόλ Στριτ, τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ φαίνεται ότι καλλιέργησαν το κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές.

Η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 1,6% (υψηλότερα από τις εκτιμήσεις), σημαντική αγορά και για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, ήταν μία επιπλέον καλή είδηση και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Την Τετάρτη η αμερικανική χρηματοπιστωτική JPMorgan ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2010, δίνοντας σημαντική αύξηση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Εξίσου ισχυρά ήταν και τα αποτελέσματα της Ιntel, που δείχνουν συν τοις άλλοις ότι αρκετές επιχειρήσεις άρχισαν να αναβαθμίζουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό.

Οι ειδήσεις ανέβασαν αρχικά και τις ευρωπαϊκές τράπεζες (UBS, BNP Paribas, Barclays, Unicredit, Lloyds, Commerzbank, Deutsche Bank). Eνισχυμένες έκλεισαν και οι τεχνολογικές (STMicroelectronics, Infineon).

Ανάλογο το κλίμα και στη Γουόλ Στριτ: οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών σημείωσαν σημαντική άνοδο (Citigroup +7%, Bank of America +4%, Popular Inc +12,5%, Wells Fargo +3,5%) στον απόηχο των κερδών της JPMorgan (η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 4%).

Ενισχυμένες και οι εταιρείες τεχνολογίας (Intel, Texas Instruments) και οι επιχειρήσεις λιανικής (Home Depot, Amazon).

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,76% στις 6.278,40 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.796,25 μονάδες, με άνοδο 0,6%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 4.057,70 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,94% σταματώντας στις 11.123,11 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.504,86 μονάδες, με άνοδο 1,58%. Ο S&P ενισχύθηκε κατά 1,12% στις 1.210,65 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο