Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «κερδοσκόπησαν με το ελληνικό χρέος»
Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «αγγλοσαξωνικής προέλευσης» κερδοσκόπησαν με το ελληνικό χρέος στη διάρκεια της παρούσας κρίσης, φέρεται να υποστήριξε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κερδοσκόπησαν με το ελληνικό χρέος στη διάρκεια της παρούσας κρίσης, φέρεται να υποστήριξε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η κα Λαγκάρντ ανέφερε σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευση ότι έξι ιδρύματα «αγγλοσαξωνικής προέλευσης» κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας.
Η Γαλλίδα υπουργός εμφανίστηκε επίσης θετική, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ενδεχόμενο να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τα ελληνικά δημοσιονομικά προβλήματα, υπογραμμίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «περιττό».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.