Στην κορυφή η Ομόνοια, «τριάρα» για τον ΑΠΟΠ Κινύρας
Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Ομόνοια μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Αρη Λεμεσού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κύπρου. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονζάλες, που πέτυχε δύο γκολ, ο ΑΠΟΠ Κινύρας επικράτησε με 3-0 του Εθνικού Αχνας με 3-0.
Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Ομόνοια μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Αρη Λεμεσού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κύπρου. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 26 βαθμούς, έχοντας αφήσει τους ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Απόλλων Λεμεσού να ακολουθούν με 23.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονζάλες, που πέτυχε δύο γκολ, ο ΑΠΟΠ Κινύρας επικράτησε με 3-0 του Εθνικού Αχνας με 3-0 για τη 10η αγωνιστική. Η ομάδα της Πεγείας ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήρε την έκτη της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
Αρης Λεμεσού – Ομόνοια 0-1 (4 Ζουράφσκι πεν.)
Μόλις στο 4ο λεπτό η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Ζουράφσκι να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να πραγματοποιήσουν μεγάλη εμφάνιση, αντιστάθηκαν στην πίεση των γηπεδούχων και διατήρησαν το προβάδισμά τους.
Στο 64 έχασαν σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν το πλασέ του Χριστοφή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Ο Αρης, αν και είχε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της Ομόνοιας και γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του, παραμένοντας στην 10η θέση με 9 βαθμούς.
Να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ηλία, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την φάση του πέναλτι, αλλά και για την ανατροπή του Μάρκες από τον Κοτσόλη στο 50, ενώ οι φιλοξενούμενοι για την φάση στο 41 όταν ο Αλωνεύτης ανατράπηκε από τον Μπαλάν στην περιοχή του Αρη.
Τέσσερα λεπτά χρειάστηκε ο ΑΠΟΠ Κινύρας για να «καθαρίσει» τον αγώνα με τον Εθνικό Αχνας. Στο 33 ο Γκονζάλες με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σεμέδο με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι, αν και ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν κατάφεραν να μειώσουν στη συνέχεια του αγώνα και στο 65 δέχθηκαν και τρίτο γκολ, με τον Γκονζάλες να βρίσκει για δεύτερη φορά δίχτυα στο 65 και να πετυχαίνει το 3-0, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του. Ο Εθνικός γνώρισε την όγδοη ήττα του σε δέκα αγωνιστικές και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Την ποινή του αποκλεισμού για έξι αγωνιστικές στον Τζανλούκα Πρεστιάνι επέβαλε η UEFA για ομοφοβική και όχι ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, όπως έκρινε. Οι τρεις είναι με αναστολή.
Μετά από εννέα χρόνια Έλληνας διαιτητής, ο Αθηναίος Άγγελος Ευαγγέλου ορίστηκε από την ΚΕΔ να σφυρίξει τελικό Κυπέλλου, μια εξέλιξη που δεν συνδέεται με το πρωτάθλημα της Super League
Ο τεχνικός της Βαλένθια, Πέδρο Μαρτίνεθ απάντησε στα εγκωμιαστικά σχόλια του Εργκίν Αταμάν, τονίζοντας πως παρότι ο Τούρκος έχει καλύτερο βιογραφικό, αυτό δεν αρκεί στον Παναθηναϊκό για να αποκλείσει την ομάδα του στα play-offs της Euroleague.