Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Η FIFA αποφάσισε να μην ξαναγίνει το Γαλλία-Ιρλανδία, επανάληψη ζητάει ο Ανρί

Η FIFA αποφάσισε να μην ξαναγίνει το Γαλλία-Ιρλανδία, επανάληψη ζητάει ο Ανρί

Η FIFA απέρριψε το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα της Γαλλίας με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, μετά το αίτημα της δεύτερης που αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 άδικα, μετά το χέρι του Ανρί στη φάση του γκολ των «τρικολόρ». Ανρί: «Η επανάληψη θα ήταν η πιο δίκαιη λύση». Στήριξη από Πιρές και Μπέκαμ και ικανοποίηση από τους Ιρλανδούς διεθνείς για τη στάση του Ανρί.

26

Η FIFA απέρριψε το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα της Γαλλίας με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, μετά το αίτημα της δεύτερης που αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 άδικα, μετά το χέρι του Ανρί στη φάση του γκολ των «τρικολόρ».

«Όπως είναι ξεκαθαρισμένο στους κανινισμούς του παιχνιδιού, οι απόφάσεις εν ώρα αγώνα ενός διαιτητή είναι τελικές και δεν αλλάζουν» αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ανρί: «Η επανάληψη θα ήταν η πιο δίκαιη λύση»

Μπορεί η FIFA να ανακοίνωσε ότι απέρριψε το αίτημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιρλανδίας για επανάληψη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Γαλλία, ωστόσο ο Τιερί Ανρί, που ήταν η… πέτρα του σκανδάλου, εξέφρασε την άποψη ότι η εκ νέου διεξαγωγή της αναμέτρησης θα ήταν «η πιο δίκαια λύση».

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ανέφερε τα εξής: «Δεν είμαι απατεώνας και δεν υπήρξα ποτέ. Ήταν μία ενστικτώδης αντίδραση σε μία μπαλιά, η οποία ερχόταν εξαιρετικά γρήγορα σε μία περιοχή με συνωστισμό από παίκτες.

»Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το κοντρόλ της μπάλας έγινε με το χέρι μου. Το είπα στους παίκτες της Ιρλανδίας, τον διαιτητή και τα ΜΜΕ μετά τον αγώνα.

»Φυσικά αισθάνομαι αμήχανα με τον τρόπο που νικήσαμε και λυπάμαι πάρα πολύ για τους Ιρλανδούς, οι οποίοι σίγουρα αξίζουν να είναι στη Νότια Αφρική. Η πιο δίκαιη λύση θα ήταν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα.

»Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορώ να κάνω, εκτός από το να παραδεχθώ ότι η μπάλα είχε επαφή με το χέρι μου πριν από το γκολ, με το οποίο ισοφαρίσαμε, και λυπάμαι πολύ για τους Ιρλανδούς».

Στο μεταξύ, δημοσιογράφος από την Ιρλανδία ανάρτησε μπροστά από το προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα ένα τεράστιο πανό, το οποίο ζητά από τον Ανρί να ζητήσει συγγνώμη για το χέρι στον αγώνα της εθνικής.

Η Τζεραλντίν Κομίσκεϊ τοποθέτησε το πανό μπροστά στην έξοδο του πάρκινγκ του συλλόγου, όπου ο Γάλλος διεθνής προπονήθηκε σήμερα κανονικά με τους υπόλοιπους παίκτες της «Μπάρτσα».

«Λυπάμαι. Εγώ ο Τιερί Ανρί, ζητώ συγγνώμη από τον ιρλανδικό λαό που χρησιμοποίησα το χέρι μου για να αποκλείσω την εθνική από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου» ανέφερε το πανό.

Πιρές: «Δεν είναι απατεώνας»

Την δυσαρέσκεια του για την unfair ενέργεια του Ανρί, από την οποία προήλθε το γκολ, με το οποίο η Γαλλία προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010 εις βάρος της Ιρλανδίας, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην «The Sun» ο συμπατριώτης και πρώην συμπαίκτης του στην Αρσεναλ, Ρομπέρ Πιρές.

«Δεν μπορεί να πάρει πίσω το κακό που έκανε. Ο Τιερί δεν είναι απατεώνας, αλλά δεν μπορώ να πανηγυρίσω το γεγονός ότι προκριθήκαμε στην τελική φάση του Μουντιάλ, εξαιτίας του τρόπου που έγινε αυτό. Πώς μπορείς να είσαι ευχαριστημένος με μία πρόκριση σαν αυτή;

Λένε ότι ο Τιερί δεν ενδιαφέρεται για το εάν θα χρειαστεί ποτέ να επιστρέψει στην Ιρλανδία ή την Αγγλία και δεν είμαι σίγουρος ότι οι ιρλανδοί θα δεχτούν ποτέ την συγγνώμη του. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτό το γεγονός θα τον ακολουθεί για πάντα, όπου κι αν πάει».

Μπέκαμ: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι δεν το ήθελε»

Δηλώσεις για το χέρι του Ανρί έκανε και ο άγγλος μέσος, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος συμπαραστάθηκε στον γάλλο επιθετικό, λέγοντας σε αμερικανούς δημοσιογράφους ότι αυτή η φάση δεν θα έπρεπε να στιγματίσει τον γάλλο ως απατεώνα και αποδίδοντας την ενέργεια στην πίεση του αγώνα.

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι ο Τιερί δεν το ήθελε. Τον ξέρω σαν άνθρωπο και σαν παίκτη. Είναι καλός άνρθωπος και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι κρίμα να βλέπεις την Ιρλανδία να μένει εκτός, γιατί έχει φοβερούς οπαδούς, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πραγματικά, δεν πιστεύω ότι το ήθελε.

»Ο Ανρί δεν είναι απατεώνας. Σε μία περίπτωση σαν αυτή, δεν ξέρω τι θα έκανα. Παίζεις σε έναν αγώνα μπαράζ για να προκριθείς στην τελική φάση του Μουντιάλ, δεν ξέρεις τι κάνεις.

»Εχω αγωνιστεί αρκετές φορές σε μεγάλα παιχνίδια και έχω αντιδράσει σε συγκεκριμένα πράγματα, αλλά όταν κοιτάζω πίσω, σκέφτομαι ότι κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις ήταν λάνθασμένες».

Ρόμπιν Κιν: «Ευχαριστώ Ανρί»

Από την πλευρά του, ο Ρόμπιν Κιν απάντησε άμεσα στις δηλώσεις του Τιερί Ανρί περί επανάληψης του αγώνα Γαλλίας- Ιρλανδίας για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 29άχρονος άσος της Τότεναμ συνεχάρη τον Γάλλο επιθετικό και τον ευχαριστεί για την επιμονή του να επαναληφθεί η αναμέτρηση:

«Εκπροσωπώντας όλους τους παίκτες της εθνικής Ιρλανδίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τιερί Ανρί για τις δηλώσεις του το απόγευμα της Παρασκευής, όπου κατά την άποψή του η επανάληψη του αγώνα θα είναι η πιο δίκαια επιλογή», τόνισε αρχικά ο διεθνής στράικερ στην επίσημη ιστοσελίδα της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συνέχισε μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Ανρί:

«Ως αρχηγός της εθνικής Γαλλίας το να τοποθετηθείς με αυτόν τον τρόπο θέλει θάρρος και τιμή και όλοι μας το αναγνωρίζουμε αυτό. Εγώ σαν αρχηγός της Ιρλανδίας, θα ήμουν επίσης ευτυχής αν επαναληφθεί ο αγώνας προς όφελος του δίκαιου παιχνιδιού, έτσι ώστε οποιαδήποτε ομάδα προκριθεί, να το κάνει με ψηλά το κεφάλι».

Τέλος, ο Ιρλανδός φορ εξέφρασε την ελπίδα του για την επανάληψη του αγώνα: «Πλέον, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα δεχτεί την κοινή επιθυμία και των δύο αρχηγών για το καλύτερο του ποδοσφαίρου». 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies