Ενδιαφέρον από την Νεώριον για εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Σε διαδικασία διαπραγματεύσεων έχει εισέλθει η εταιρία Νεώριον, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, με στόχο να διερευνηθούν οι όροι για την πιθανή αγορά από εταιρία του Ομίλου της των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η διοίκηση τονίζει ότι δεν δύναται να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.
93
Η Νεώριον ΑΕ Συμμετοχών είπε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την γερμανική ThyssenKrupp για πιθανή εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Ειδικότερα, αναφορικά με δημοσιεύματα εφημερίδων «η Διοίκηση της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει […] ότι έχει εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι για την πιθανή αγορά από εταιρεία του Ομίλου της των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».
Ωστόσο η διοίκηση της εταιρίας τονίζει στην ανακοίνωση ότι «μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή δεν δύναται να κάνει άλλες δηλώσεις».
Σημειώνεται ότι εχθές (Τρίτη), ο υπουργός Αμυνας Ευ.Βενιζέλος συναντήθηκε με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Τhyssen Group Μarine Systems Χανς Κριστόφ Ατσπόντιεν, συνάντηση στην οποία ξεκαθαρίστηκε από τη γερμανική πλευρά ότι η απόφαση να αποχωρήσει από την Ελλάδα είναι αμετάκλητη, ενώ σύμφωνα με δηλώσει του υπουργού διαφάνηκε και η δυνατότητα να συγκροτηθεί ένα κοινά αποδεκτό σχήμα λύσης ως προς τα υποβρύχια.
Για τη συνάντηση αυτή οι Γερμανοί είπαν ότι όντως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των 1.200 εργαζομένων τους, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη για το κλείσιμο ή όχι των ναυπηγείων.
Το κυριότερο σενάριο που εξετάζουν στην κυβέρνηση είναι η εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με συμβολικό τίμημα, καθώς η χώρα δεν αντέχει τρία ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου).
Αναφερθείς στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής δήλωσε την Τετάρτη: «είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουμε και που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία δεν έκανε τίποτα πεντέμισι χρόνια».
Ο Γ.Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα και από επαφές που έχει με τη γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp, να δημιουργήσει ένα πλαίσιο επίλυσης του θέματος, για την οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442