Ανατροπή από την Ισπανία, ρεκόρ ο Καναβάρο, ο Ντεφόε «μίλησε» για την Αγγλία
Η Ελβετία, επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, ανεδείχθη ισόπαλη 0-0 με την Ιταλία, ο αρχηγός της οποίας, Φάμπιο Καναβάρο πραγματοποίησε την 127η εμφάνιση του με τη φανέλα της. Λαχτάρησε η Ισπανία απέναντι στην ΠΓΔΜ, αλλά τελικά νίκησε με 3-2. Η Ολλανδία προηγήθηκε της Αγγλίας αλλά ο Ντεφόε έδωσε το «Χ» στα «τρία λιοντάρια». Βαριά ήττα της Κύπρου από την Αλβανία.
Η Ελβετία, επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, ανεδείχθη ισόπαλη 0-0 με την Ιταλία, ο αρχηγός της οποίας, Φάμπιο Καναβάρο πραγματοποίησε την 127η εμφάνιση του με τη φανέλα της και έγινε ο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της «σκουάντρα ατζούρα», ξεπερνώντας τον Πάολο Μαλντίνι.
Η Ισπανία βρέθηκε να χάνει από την ΠΓΔΜ με 2-0 στο 33 χάρη σε δυο γκολ του Γκόραν Πάντεφ, αλλά με τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε το παιχνίδι. Πρώτα ο Φερνάντο Τόρες στο 51 μείωσε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα ο Ζεράρδ Πικέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να έρθει ο Ριέρα στο 59 και να ολοκληρώσει την ανατροπή γράφοντας το τελικό 3-2.
Στο Άμστερνταμ, Ολλανδία και Αγγλία αναμετρήθηκαν στο ποιο δυνατό από τα φιλικά της Τετάρτης. Οι «οράνιε» προηγήθηκαν πολύ γρήγορα 2-0 χάρη στα τέρματα των Ντιρκ Κάιτ και Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ στο 10 και το 38, αντίστοιχα, όμως οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο απάντησαν με τον Ζερμέιν Ντεφόε στο δεύτερο μέρος. Ο επιθετικός της Τότεναμ πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου μέρους και «χτύπησε» τέσσερα λεπτά αργότερα μειώνοντας σε 2-1. Στο 77 ήρθε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα το οποίο χάρισε την ισοπαλία στους Αγγλους.
Βαριά ήττα με 6-1 γνώρισε η Κύπρος στο φιλικό που έδωσε στην Αλβανία.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σκέλα, αλλά στο 37 ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ισοφάρισε για λογαριασμό των Κυπρίων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 44 και πάλι ο Σκέλα, με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) έκανε το 2-1 για τους Αλβανούς.
Στην επανάληψη, η Κύπρος… κατέρρευσε και μέσα σε 10 λεπτά δέχτηκε 4 γκολ! Στο 66 ο Μπογκντάνι έκανε το 3-1 και στο 69 ο Μιχαήλ με αυτογκόλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους με γκολ των Αγκόλι στο 72 και του Βίλα στο 76.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς θα αποφασίσει για το ποιας εθνικής ομάδας τη φανέλα θα φορέσει, μετά από συνάντηση που θα έχει τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και με τη σερβική.
Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν τη νίκη μέσα στο Ντιτρόιτ επί των Πίστονς στο Game 5 και χρειάζονται μία ακόμη για να περάσουν στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA.