Το «Τερέσα Ερέρα» κατέκτησε για έκτη φορά η Ατλέτικο Μαδρίτης
Χωρίς τους διεθνείς της παίκτες, αλλά με ήρωα τον τερματοφύλακα της, Ρομπέρτο, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3 της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Ριαθόρ και κατέκτησε το τρόπαιο «Τερέσα Ερέρα» για έκτη φορά στην Ιστορία της. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.
Χωρίς τους διεθνείς της παίκτες (Σιμάο, Χάιτινχα, Περέα, Αγκουέρο, Μάξι Ροντρίγκεζ και τον τραυματία Φορλάν) αλλά με ήρωα τον τερματοφύλακα της, Ρομπέρτο, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3 της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Ριαθόρ και κατέκτησε το τρόπαιο «Τερέσα Ερέρα» για έκτη φορά στην Ιστορία της. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.
Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αρχηγού της Εσπανιόλ, Χάρκε, ο αιφνίδιος θάνατος του οποίου έχει σοκάρει την παγκόσμια αθλητική οικογένεια.
Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στην Ντεπορτίβο, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στην επίτευξη ενός γκολ.
Η ομάδα του Ρεσίνο κατάφερε να ισορροπήσει το ματς προς το τέλος του πρώτου 45άλεπτου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία των γηπεδούχων. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ.
Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο η Ντεπορτίβο, το πέτυχε στις αρχές του δεύτερου. Στο 53 ο Βαλερόν βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Πέρεζ, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Η Ατλέτικο βρήκε τρόπο να απαντήσει στο γκολ του Πέρεζ στο 76, από το σημείο του πέναλτι. Ο Χουράδο ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σιναμά Πονγκόλ από τον Ανγκούλο και ισοφάρισε σε 1-1 για τους Μαδριλένους.
Αυτό ήταν το τελικό σκορ του 90άλεπτου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται απευθείας στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς δεν υπήρξε παράταση. Εκεί, ήρωας για την ομάδα του Ρεσίνο ήταν ο τερματοφύλακας, Ρομπέρτο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και έδωσε το τρόπαιο «Τερέσα Χερέρα» στην ομάδα της Μαδρίτης.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς θα αποφασίσει για το ποιας εθνικής ομάδας τη φανέλα θα φορέσει, μετά από συνάντηση που θα έχει τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και με τη σερβική.
Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν τη νίκη μέσα στο Ντιτρόιτ επί των Πίστονς στο Game 5 και χρειάζονται μία ακόμη για να περάσουν στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA.