Ο θηλασμός προστατεύει τα βρέφη από τον πόνο του εμβολιασμού
Νέα Υόρκη: Ο θηλασμός μειώνει σημαντικό τον πόνο που βιώνει το βρέφος όταν υποβάλλεται σε εμβολιασμούς, σύμφωνα με τουρκική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Pediatrics.
Νέα Υόρκη: Ο θηλασμός μειώνει σημαντικό τον πόνο που βιώνει το βρέφος όταν υποβάλλεται σε εμβολιασμούς, σύμφωνα με τουρκική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Pediatrics.
Ερευνητές από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο της Aγκυρας με τυχαία επιλογή υπέβαλλε 158 βρέφη μικρότερα των έξι μηνών σε θηλασμό ή μη κατά τη διάρκεια της ανοσοποίησης τους. Επίσης με τυχαία επιλογή υπέβαλαν άλλα 85 βρέφη 6-48 μηνών σε χορήγηση διαλύματος σακχαρόζης (12%), τους εφάρμοσαν τοπικά αλοιφή με λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη ή σε καμιά παρέμβαση κατά την ανοσοποίηση τους.
Όλα τα παιδιά υποβλήθηκαν σε κλινική εκτίμηση για τον χρόνο που έκλαψαν και τον πόνο που βίωσαν σύμφωνα με την κλίμακα NIPS, για εκείνα που ήταν μικρότερα των 12 μηνών και την κλίμακα CHEOPS για τα μεγαλύτερα των 12 μηνών.
Τα θηλάζοντα βρέφη κάτω των 6 μηνών που χρησιμοποίησαν σακχαρόζη ή η αλοιφή με λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη σε παιδιά 6-48 μηνών μείωναν σημαντικά το χρόνο που έκλαιγαν και το σκορ πόνου, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Καμιά διαφορά στο αποτέλεσμα δεν παρατηρήθηκε μεταξύ των ομάδων θεραπείας με σακχαρόζη ή αλοιφή με λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.
health.in.gr
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
- Εθνική Οδός: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα επί 25 χιλιόμετρα και συγκρούστηκε με νταλίκα
- Με ιστορική εμφάνιση του Γουεμπανιάμα οι Σπερς διέλυσαν τους Λέικερς – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Σπιτικός ζωμός οστών: Είναι τόσο ωφέλιμος για τον σκύλο;
- Τραμπ: Απειλεί να στείλει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στο Ιράν, ενώ υποδέχεται τον Νετανιάχου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442