Μασάδο στο απλό και Τζουνέιντ – Μαρξ στο διπλό νικητές του «Status Athens Open 2009»
Την κατάκτηση του «Status Athens Open 2009» πανηγύρισε ο Πορτογάλος, Ρουί Μασάδο, ο οποίος στον τελικό του απλού που διεξήχθη στο κεντρικό γήπεδο του Ο.Α. Αθηνών, επικράτησε 2-0 σετ του Ισπανού, Ντανιέλ Μουνιόθ Ντε Λα Νάβα. Οι Ραμίζ Τζουνέιντ (Αυστραλία) και Φίλιπ Μαρξ (Γερμανία) πήραν τον τίτλο στον τελικό του διπλού.
Την κατάκτηση του «Status Athens Open 2009» πανηγύρισε ο Πορτογάλος Ρουί Μασάδο, ο οποίος στον τελικό του απλού που διεξήχθη στο κεντρικό γήπεδο του Ο.Α. Αθηνών, επικράτησε 2-0 σετ του Ισπανού, Ντανιέλ Μουνιόθ Ντε Λα Νάβα.
Ο 25χρονος τενίστας πήρε εύκολα το πρώτο σετ (6-3) και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε στο δεύτερο (7-6), έφυγε από την Αθήνα κατά 12.250 δολάρια πλουσιότερος και με επιπλέον 100 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.
Δεν χαμογέλασε στο διπλό ο Μασάδο
Ο Μασάδο έδωσε το «παρών» και στον τελικό του διπλού, όπου με συμπαίκτη τον Ολλανδό, Χούτα Γκαλούν, αντιμετώπισε τους Ραμίζ Τζουνέιντ (Αυστραλία) και Φίλιπ Μαρξ (Γερμανία), οι οποίοι νίκησαν με 6-4, 6-3 και πήραν τον τίτλο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.