Έκτακτη συνάντηση Αλογοσκούφη- Προβόπουλου- τραπεζιτών για το σχέδιο στήριξης
Ο Γ.Αλογοσκούφης συναντήθηκε εκ νέου την Τετάρτη το βράδυ με τον διοικητή της ΤτΕ και εκπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης του τραπεζικού κλάδου. Έντονο παρασκήνιο και συγκρούσεις τραπεζιτών, με τη Marfin ήδη να έχει διαχωρίσει τη θέση της. Πιέσεις ασκούνται και στην ΕΤΕ.
93
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε εκ νέου την Τετάρτη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο τους όρους εφαρμογής του σχεδίου στήριξης του τραπεζικού κλάδου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Το σχέδιο αυτό θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμηο υφυπουργός ΟικονομίαςΝίκος Λέγκας, ο πρόεδρος της Εθνικής ΤράπεζαςΤάκης Αράπογλου, ο πρόεδρος της Alpha BankΓιάννης Κωστόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της EurobankΝίκος Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Τράπεζας ΠειραιώςΜιχάλης Σάλλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής ΤράπεζαςΑντώνης Κροντηράς, ο διοικητής της Αγροτικής ΤράπεζαςΔημήτρης Μηλιάκος και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΆγγελος Φιλιππίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε όλες οι μεγάλες τράπεζες να κάνουν χρήση της κρατικής ενίσχυσης, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και «επικίνδυνα συμπεράσματα» των επενδυτών για την κατάσταση των τραπεζών, που θα κάνουν χρήση των μέτρων.
Έντονο παρασκήνιο
Τους όρους υπαγωγής των τραπεζών στο σχέδιο στήριξης του τραπεζικού συστήματος οι τραπεζίτες συζήτησαν με τον υπουργό και το διοικητή της ΤτΕ και τη Δευτέρα.
Ωστόσο το έντονο παρασκήνιο, οι συγκρούσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια από την πλευρά κάποιων τραπεζών προφανώς κατέστησαναναγκαία και δεύτερη συνάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές τράπεζες, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Marfin, αφήνουν να διαρρεύσει ότι ούτε αυτές θα κάνουν χρήση της κρατικής βοήθειας, προκειμένου να μην θεωρηθούν από τους επενδυτές και τους καταθέτες «προβληματικές».
Από την πλευρά του υπουργείου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα επιδιωχθεί να υπαχθούν όλες οι τράπεζες στη ρύθμιση, επιλογή την οποία υποστηρίζουν και πολλές τράπεζες.
Πιέσεις για χρήση των μέτρων, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, ασκούνται και στην Εθνική Τράπεζα η οποία δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει τι προτίθεται να κάνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442