«Να σκοράρουμε, χωρίς να ρισκάρουμε» θέλει ο Λίνεν απέναντι στην ΑΕΚ
Ο προπονητής του Πανιώνίου, Εβαντ Λίνεν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (26/9) τόνισε ότι για να κερδίσει η ομάδα του την ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα πρέπει αρχικά να περιορίσει τους επιθετικούς της Ενωσης, οι οποίοι αποτελούν το δυνατό της σημείο και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της δοθούν. Ο γερμανός πρόσθεσε ότι περιμένει τον Χούτο να παρουσιαστεί καλύτερος, ενώ δήλωσε ότι πέρσι η ΑΕΚ άξιζε το Πρωτάθλημα.
Ο προπονητής του Πανιώνίου, Εβαντ Λίνεν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (26/9) τόνισε ότι για να κερδίσει η ομάδα του την ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα πρέπει αρχικά να περιορίσει τους επιθετικούς της Ενωσης, οι οποίοι αποτελούν το δυνατό της σημείο και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της δοθούν.
Ο Γερμανός πρόσθεσε ότι περιμένει τον Χούτο να παρουσιαστεί καλύτερος, ενώ δήλωσε ότι πέρσι η ΑΕΚ άξιζε το Πρωτάθλημα.
«Ολοι είδαν τα δύο προηγούμενα ματς. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά έπρεπε να κερδίσουμε με 3-0. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Η ομάδα έπαιξε καλά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, δημιούργησε ευκαιρίες ενώ είχε και καλή αμυντική παρουσία.
»Θέλουμε να βελτιωθούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Δεν έχει να κάνει με ποιόν παίζουμε.
»Η ΑΕΚ σίγουρα είναι δυνατή ομάδα αλλά θα παλέψουμε για τις πιθανότητες που έχουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι», είπε ο Γερμανός και πρόσθεσε, σχετικά με τους επιθετικούς της ομάδας:
«Έχουμε επιθετικούς. ο Λάμπρος (Χούτος) είναι ο ένας, ο Μπάρκογλου ο άλλος και ο Αντερσον που δυστυχώς δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί με την ΑΕΚ.
»Δεν είναι όμως μόνο το θέμα ο επιθετικός να σκοράρει αλλά και να μοιράζει πάσες για το τέρμα και να κρατά την μπάλα δημιουργώντας ευκαιρίες και για άλλους παίκτες όπως οι μέσοι. Οπως στον αγώνα με τον ΟΦΗ όπου θυμάμαι μία φάση με τον Χούτο και ενώ ο Νικολάου ήταν μόνος του.
»Οταν μία ομάδα στηρίζεται μόνο σε ένα παίκτη για το γκολ, αυτό δείχνει ότι έχει χαμηλή ποιότητα. Ολοι οι παίκτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το γκολ.
»Οπως ο Σκούφαλης, ο Κοιλιάρας, ο Κουμορτζί που σκέφτεται πλέον και πιο επιθετικά αλλά και το δεξί ή το αριστερό μπακ. Εχουμε πολλούς παίκτες, όχι μόνο για να σκοράρουν αλλά και να δημιουργούν ευκαιρίες.
»Περιμένουμε και δύο ακόμη παίκτες, τον Εστογιάνοφ που μπορεί να αγωνιστεί στην επίθεση αλλά και τον Αλβάρο(Ρεκόμπα) που μπορεί και να σκοράρει αλλά και να δώσει την τελική πάσα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».
Ο Λίνεν στη συνέχεια τόνισε ότι περιμένει τον Χούτο να παρουσιαστεί καλύτερος απέναντι στους κιτρινόμαυρους: «Είδαμε ότι τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν του αγώνα με τον ΟΦΗ δεν έκανε πολλές προπονήσεις και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή την εβδομάδα προπονήθηκε καλύτερα και νομίζω ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.
»Στον αγώνα με τον ΟΦΗ είχε τέσσερις ευκαιρίες. Περιμένω να δημιουργεί ευκαιρίες και αν αντί για τέσσερις κάνει οκτώ θα έχουμε διπλή ευκαιρία για να σκοράρουμε. Δεν είναι όμως μόνο ο Λάμπρος για να σκοράρει. Αν οι περισσότεροι παίκτες έχουν την ιδέα του γκολ στο μυαλό τους, θα είναι καλύτερα».
Σχετικά με το που πρέπει να χτυπήσει ο Πανιώνιος την ΑΕΚ για να κερδίσει, απάντησε: «Θα πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα.
»Πρώτα πρέπει να σταματήσουμε την ΑΕΚ που επιθετικά είναι πολύ καλή και αυτό είναι το δυνατό της σημείο, με παίκτες όπως ο Σκόκο, ο Μπλάνκο, ο Εντίνιο αλλά και ο Τζιμπούρ παρότι δεν παίζει.
»Μετά θα πρέπει να κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν αλλά με προσοχή και χωρίς να ανοίξουμε και να ρισκάρουμε πολύ γιατί η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη και στις αντεπιθέσεις».
Ο Γερμανός τεχνικός, όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι φέτος η ΑΕΚ είναι πιο δυνατή, απάντησε: «Πέρυσι νομίζω ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα και άξιζε το πρωτάθλημα.
»Δεν μπορώ να πω μόνο μετά από τρία παιχνίδια αν φέτος θα είναι πιο δυνατή. Eχει νέους παίκτες όπως ο Μπασινάς, ο Κυργιάκος, ο Σκόκο, ο Τζιμπούρ, ο Χουανφράν, ο Μαϊστόροβιτς, ο Σάχα και ο Πελετιέρι.
»Είναι μία νέα ομάδα και πρέπει να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο για να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να νικήσουμε».
Κλείνοντας, σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν πέφτει η απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, διαφώνησε τονίζοντας: «Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Στο πρώτο παιχνίδι με την Ξάνθη είχαμε ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο.
»Δεν μπορείς να το κάνεις συνέχεια ευκαιρίες και να είσαι σε υψηλό επίπεδο. Αν σκοράρεις στην συνέχεια είναι άλλο παιχνίδι. Δεν είναι το θέμα να παίζεις καλύτερα στο πρώτο ή το δεύτερο ημίχρονο αλλά να σκοράρεις».
Η GS Τravel θα είναι ο χορηγός των «κυανέρυθρων» για τρίτη συνεχόμενη φορά, με τον διευθυντή της ΠΑΕ, Χριστόφορο Μαυρόπουλο να δηλώνει:
«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά της συνεργασίας μας που φέτος θα είναι με αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Η θύρα 7 θα μετονομαστεί σε θύρα GS Travel.
»Το ότι το Travel στηρίζει στην Ελλάδα μόνο την Εθνική ομάδα και τον Πανιώνιο είναι τιμή για εμάς. Ευχόμαστε όπως το 2004 σήκωσε το πρωτάθλημα Ευρώπης με την Εθνική ομάδα, το 2009 να σηκώσει το Κύπελλο Ελλάδος με τον Πανιώνιο», ανέφερε.
»Ο εκπρόσωπος του GS Travel, κ. Κουμάριαλης, χαρακτήρισε ιδιαίτερη χαρά και τιμή την συνεργασία με ένα τόσο ιστορικό σωματείο όπως είναι ο Πανιώνιος.
Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, οι Κουτσόπουλος, Σκούφαλης, Μπάρκογλου, Κρέσιτς και Λουρένσο επισκέφτηκαν την Παρασκευή (26/9) το 5ο-8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, μοιράζοντας αυτόγραφα και προσκλήσεις για τη μαθητική κερκίδα για το ματς με την ΑΕΚ.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.