Στα 114 δολάρια το πετρέλαιο που υποχώρησε κατά 5,4% σε μία ημέρα
Οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις στον Καύκασο μετά την πολεμική σύγκρουση Ρωσίας - Γεωργίας και η επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Μόσχα ενίσχυσαν τις κερδοσκοπικές πιέσεις στην αγορά ενέργειας, με το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 121 δολάρια. Στη συνέχεια όμως υποχώρησε σημαντικά κατά περισσότερα από έξι δολάρια.
27
Οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις στον Καύκασο μετά την πολεμική σύγκρουση Ρωσίας – Γεωργίας και η επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Μόσχα ενίσχυσαν τις κερδοσκοπικές πιέσεις στην αγορά ενέργειας, με το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 121 δολάρια. Στη συνέχεια όμως υποχώρησε σημαντικά κατά περισσότερα από έξι δολάρια.
Την Πέμπτη, το αργό πετρέλαιο κέρδισε πάνω από 5 δολάρια κλείνοντας στα 121,28 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, την Παρασκευή, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 6,59 δολάρια (5,4%) στα 114,59 δολάρια.
Πτωτικά κινήθηκε και το Μπρεντ που υποχώρησε κατά 6,24 δολάρια στα 113,92 δολάρια.
«Το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση ανησυχεί τους επενδυτές» τονίζει ο ανεξάρτητος αναλυτής Έλις Έκλαντ.
Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανάληψη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-ΝΑΤΟ μέχρι να επιλυθεί η κρίση στη Γεωργία.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαπιστώθηκε αδιέξοδο, καθώς Ουάσινγκτον και Μόσχα απέρριψαν εκατέρωθεν ψηφίσματα που έχουν υποβληθεί για την κρίση στη Γεωργία.
Το βαρύ κλίμα στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις έχει οξυνθεί περαιτέρω μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι διακόπτει μέχρι νεοτέρας τη στρατιωτική συνεργασία της με το ΝΑΤΟ και ανακαλείται για διαβουλεύσεις ο πρεσβευτής της Μόσχας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442