Δυσαρέσκεια Ρογκ για τους προκλητικούς πανηγυρισμούς του Μπολτ
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρονγκ εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του για τα... σόου, που έκανε ο Γιουσέιν Μπολτ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του στα 100μ. και 200μ. «Θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στους υπόλοιπους αθλητές που αγωνίστηκαν» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρονγκ εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του για τα… σόου, που έκανε ο Γιουσέιν Μπολτ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του στα 100μ. και 200μ.
«Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά που εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι αρμόζει σε πρωταθλητή» τόνισε ο Ζακ Ρονγκ και συμπλήρωσε: «Δεν έχω πρόβλημα στο να κάνει σόου. Αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στους υπόλοιπους αθλητές που αγωνίστηκαν. Επρεπε να τους δώσει το χέρι, να τους χτυπήσει φιλικά τον ώμο, αμέσως μετά τον τερματισμό και όχι να κάνει χειρονομίες παρόμοιες με αυτές που έκανε στα 100μ.» τόνισε ο Ρονγκ, ο οποίος πάντως του έδωσε ελαφρυντικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
«Καταλαβαίνω τη χαρά του. Ο τρόπος που πανηγύριζε ήταν του στυλ πιάστε με αν μπορείτε. Αλλά θα μάθει, είναι νέος ακόμα. Θα ωριμάσει. Θα ήθελα να τον δω να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό στους αντιπάλους του. Θα πρέπει να δίνει το χέρι του στους αντιπάλους του και όχι να τους αγνοεί. Θα μάθει να φέρεται αργά ή γρήγορα. Αλλά σίγουρα είναι μεγάλος αθλητής».