Πρώτη και αήττητη η Κούβα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ γυναικών. Πρόκριση και για της ΗΠΑ, ενώ αποχαιρέτησαν Πολωνία, Βενεζουέλα, Αλγερία και Καζακστάν, ενώ η Βραζιλία πήρε το ντέρμπι από την Ιταλία με 3-0 σετ.
Η Κούβα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη στην πρώτη θέση του ομίλου και βλέπει πολύ ψηλά, ενώ η Βενεζουέλα θα αποχωρήσει, καθώς κατετάγη τελευταία και χωρίς νίκη.
Για τον Α όμιλο, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας, η Κίνα νίκησε την Ιαπωνία με 3-0.
Η Κίνα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην παρούσα φάση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, ενώ η Ιαπωνία κατετάγη μία θέση πίσω από τη διοργανώτρια και επίσης προκρίθηκε στα προημιτελικά.
Οι Αμερικανίδες περάτωσαν τις υποχρεώσεις τους στην παρούσα φάση, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ η απογοητευτική Πολωνία θα επιστρέψει στην Ευρώπη, καθώς το μόνο που κατόρθωσε ήταν να νικήσει την αδύναμη Βενεζουέλα.
Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η τυπικά γηπεδούχος Πολωνία): 25-18, 21-25, 25-19, 19-25, 13-15.
Το ντέρμπι των αήττητων του Β΄ ομίλου ανέδειξε άξια νικήτρια με 3-0 επί της Ιταλίας την Βραζιλία, η οποία φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη της στην Αθήνα το 2004 και αντιμετωπίζει όλους τους αγώνες με τον σεβασμό, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που μια σπουδαία ομάδα οφείλει να έχει απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
Οι βερντεόρο του Γκιμαράες κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου, παραμένοντας η μοναδική ομάδα του τουρνουά χωρίς απώλεια σετ, ενώ η σκουάντρα ατζούρα κατετάγη δεύτερη.
Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η τυπικά γηπεδούχος Ιταλία): 16-25, 22-25, 17-25.
Για τον Β όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ γυναικών, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας, το Καζακστάν νίκησε την Αλγερία με 3-1.
Τα σετ: 25-18, 25-20, 17-25, 25-16.
Στο κλείσιμο της αυλαίας στη φάση των ομίλων, το Καζακστάν σημείωσε την πρώτη και τελευταία νίκη του στη διοργάνωση καθώς δεν θα συνεχίσει, ενώ η Αλγερία, που ήταν η ασθενέστερη ομάδα του τουρνουά, αποχώρησε, κατακτώντας μόλις ένα σετ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.