Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη επιλογή» είπε ο Αβραάμ

«Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη επιλογή» είπε ο Αβραάμ

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για τα επόμενα επόμενα τέσσε-ρα χρόνια, καθώς η απόκτησή ανακοινώθηκε επίσημα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, το βράδυ της Παρασκευής (4/7). «Πήγα στον Ολυμπιακό και όχι στον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν καλύτερη επιλογή», τόνισε ο 24χρονος αμυντικός. Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στον Αρη, στις 600.000 οι ετήσιες απολαβές του παίκτη.
- Και ο Πάρντο στον Ολυμπιακό;

89

Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενατέσσερα χρόνια θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, το βράδυ της Παρασκευής (4/7).

«Πήγα στον Ολυμπιακό και όχι στον Παναθηναϊκό, γιατί ήταν καλύτερη επιλογή. Δεν θα πω τίποτα άλλο και δεν έχει και νόημα να πούμε τι έγινε. Θα δουλέψω σκληρά για να φτάσουμε την ομάδα ακόμα πιο ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη», τόνισε ο 24χρονος αμυντικός λίγο μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Η επίσημα ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου από τον Αρη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας».

Ουσιαστικά ο Αρης αποδέχτηκε την… μοναδική πρόταση που απέμεινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Ο Παναθηναϊκός απέσυρε και επίσημα το ενδιαφέρον του και σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ Αρη και Ολυμπιακού επήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο παίκτηςθα έχει ετήσιες απολαβές περίπου 600.000 ευρώ. Ο Αβραάμ είχε εκφράσει την επιθυμία του να μεταγραφεί στην ομάδα του Πειραιά.

Το χρονικό που έκρινε τη μεταγραφή

Ολα συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες. Αργά το βράδυ της Πέμπτης (3/7) ξεκίνησε η διαδικασία του… πλειστηριασμού και κυρίως η μάχη για τις εντυπώσεις μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας, ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που φρόντισε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, καθώς οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έριξαν τα εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο «ισχυρός» άνδρας των «κίτρινων» διαπιστώνοντας επίσης ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί η συνεργασία με τον αθλητή, έκρινε απαραίτητη την παραχώρησή του και ως εκ τούτου ξεκίνησαν οι συζητήσεις.

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον του για τον αθλητή υπερδιπλασίασε την προσφορά του. Μετά την αρχική των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, πρόσφερε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάλογη πρόταση κατέθεσε και ο Παναθηναϊκός, με την διαφορά ότι πρόσφερε και έμψυχα ανταλλάγματα, για την ακρίβεια τον τερματοφύλακα Αλέξη Τζόρβα.

Ο Αρης – όπως ήταν λογικό – έκρινε πιο συμφέρουσα τη πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδειξε πολύ μεγάλη επιθυμία να υπογράψει στον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας λίγο πολύ και τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι «κίτρινοι» ενημέρωσαν τους επιτελείς του Παναθηναϊκού και για την επιθυμία του παίκτη και συνάμα προχώρησαν σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και στο ταμείο του Αρη θα μπει το ποσό τουλάχιστον των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάμπρος Σκόρδας δεν ήθελε να προχωρήσει στην παραχώρηση του διεθνή ποδοσφαιριστή, κάτι άλλωστε που είπε ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα. Μετά την άρνηση του ποδοσφαιριστή στη προοπτική της υπογραφής νέου πενταετούς συμβολαίου, την διαπίστωση ότι θέλει να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και την λαϊκή… κατακραυγή, ένιωσε υποχρεωμένος να δώσει τη συγκατάθεσή του για την παραχώρησή του.

Πρόκειται άλλωστε για την πλέον συμφέρουσα λύση για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα αγωνιστεί στην ομάδα που θέλει και ο Αρης εξασφάλισε ένα σημαντικό πόσο μέσα από τη παραχώρησή του παίκτη.

Επίσης, ο Ολυμπιακός πέραν του ότι προσέθεσε στο ρόστερ του έναν αθλητή που λογικά θα συμπεριληφθεί και στην αποστολή της Εθνικής ομάδας ενόψει της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, πήρε τη ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από την ήττα στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Μάλιστα, λέγεται ότι τους χειρισμούς ανέλαβε προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «τον παίκτη τον θέλω στον Ολυμπιακό και θα τον πάρω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024