Δύσκολες κληρώσεις για τις ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης
Δύσκολη ήταν η κλήρωση του CEV Cup για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπήσουν την πολωνική Γιαστρζέμπσκι, για τους 16 της διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 4-6 Νοεμβρίου στον Πειραιά και ο επαναληπτικός 11-13/ Νοεμβρίου στην Πολωνία.
Δύσκολη ήταν η κλήρωση του CEV Cup για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπήσουν την πολωνική Γιαστρζέμπσκι, για τους «16» της διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 4-6 Νοεμβρίου στον Πειραιά και ο επαναληπτικός 11-13/ Νοεμβρίου στην Πολωνία.
Εξίσου δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τη Λαμία, η οποία θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Μπερλίν, η οποία τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα. Φέτος, βέβαια, αναμένεται να είναι λιγότερο δυνατή από την προηγούμενη χρονιά, δεν παύει όμως να είναι ένας σημαντικός αντίπαλος.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Γερμανία το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στη Λαμία μία εβδομάδα αργότερα, από 11 έως 13 Νοεμβρίου.
Ο προπονητής των λαμιωτών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, είπε: «Δεν είναι και η καλύτερη δυνατή κλήρωση γιατί πρόκειται για μία από τις πιό ισχυρές γερμανικές ομάδες. Η τύχη δεν μας χαμογέλασε, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα μας είναι ικανή, αξιόμαχη, αξιόλογη και θα δούμε τι θα γίνει.
»Θα είναι δυνατά παιχνίδια, ντέρμπι. Βέβαια δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη ούτε για μας ούτε για τους αντιπάλους μας, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των ομάδων. Θα περιμένουμε, θα συλλέξουμε πληροφορίες και θα δούμε».
Η ΕΑ Πατρών, στον πρώτο γύρο του Challenge Cup θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Βουκουρεστίου- Νέα Σαλαμίνα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.