Στασιμότητα στην αγορά ΙΧ αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2008
Στα περυσινά επίπεδα κινήθηκε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο τρίμηνο του 2008, καθώς έκλεισε με 79.271 πωλήσεις, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,1%. Για έναν ακόμη μήνα η πρώτη θέση ανήκεi στην Toyota με 2.131 πωλήσεις.
Στα περυσινά επίπεδα κινήθηκε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο τρίμηνο του 2008, καθώς έκλεισε με 79.271 πωλήσεις, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,1%.
Παρά την άνοδο των πωλήσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, το Μάρτιο σημείωσαν σημαντική πτώση κατά 19,4%, με την πλειονότητα των εισαγωγέων να σημειώνουν απώλειες.
Σε απόλυτα νούμερα, ο Μάρτιος του 2008 έκλεισε με 22.396 πωλήσεις, έναντι 27.787 πέρυσι.
Για έναν ακόμη μήνα η πρώτη θέση ανήκεθ στην Toyota με 2.131 πωλήσεις, η δεύτερη στην VW με 1.896 πωλήσεις και η τρίτη στην Opel με 1.646 μονάδες.
Συνολικά, σε επίπεδο τριμήνου, η ιαπωνική εταιρία ηγείται με 8.154 μονάδες, με τις δυο γερμανικές να ακολουθούν: η Opel στη δεύτερη θέση με 6.237 μονάδες και η VW έστω με 5.749 μονάδες.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή για το πρώτο τρίμηνο πέτυχε η Smart με αύξηση πωλήσεων 303%, η Mazda με 96,6%, αλλά και η Lexus με 40%.
Στον αντίποδα, σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι Renault με 71% και Alfa Romeo και Saab με 38% έκαστη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.