Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Πέρασε και από το Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός, πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα

Πέρασε και από το Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός, πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα

Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε την αήττητη πορεία του ούτε στο Αλεξάνδρειο με τον Αρη να αντιστέκεται σθεναρά στο β ημίχρονο, να υποκίπτει όμως τελικά με 73-69. Παράλληλα την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας με 85-59 επί του Ηρακλή, ενώ Πανελλήνιος-Μαρούσι 65-72.

26

Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε την αήττητη πορεία του ούτε στο Αλεξάνδρειο με τον Αρη να αντιστέκεται σθεναρά στο β ημίχρονο, να υποκίπτει όμως τελικά με 73-69. Παράλληλα την πρώτη του φετινή νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας με 85-59 επί του Ηρακλή, ενώ Πανελλήνιος-Μαρούσι 65-72.

Αρης-Παναθηναϊκός 69-73

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι κορυφής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε του Αρη στο Αλεξάνδρειο με 73-69, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και έμεινε προσωρινά μόνος στην κορυφή, καθώς ο αήττητος Ολυμπιακός αναμετράται αύριο με τον Μακεδονικό.

Οι δυνατές άμυνες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα του αγώνα, όπερ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο 10΄ οι δύο ομάδες είχαν σημειώσει συνολικά 27 πόντους (12-15). Ο Παναθηναϊκός, όμως, ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή του και έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στα μισά της δεύτερης περιόδου (23-34), ενώ έφτασε να προηγείται ακόμη και με 18 πόντους (27-45), λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Με τον Παπανικολάου να είναι σχεδόν αλάνθαστος στην επίθεση (14π) και τον Τσαρτσαρή να ακολουθεί σε απόδοση (11π.), οι «πράσινοι» στηρίχθηκαν στην άμυνά τους για να περιορίσουν τα ατού του Αρη, ο οποίος είχε 8/25 σουτ εντός πεδιάς στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η κατάσταση άλλαξε. Οι «κιτρινόμαυροι» βελτιώθηκαν στην άμυνα και, περιορίζοντας επιθετικά τους Παπανικολάου και Τσαρτσαρή, μείωσαν τη διαφορά στους 3 πόντους (50-53) στο 30΄.

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με πέντε φάουλ τους Λάκοβιτς και Σπανούλη, ενώ ο Διαμαντίδης ήταν στον πάγκο με τέσσερα, ωστόσο οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με 69-59 στο 38΄. Ο Αρης μείωσε σε 69-65, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ψύχραιμος στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήρε τελικά τη νίκη με 73-69.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 31-45, 50-53, 69-73.

ΑΡΗΣ (Ηλίας Ζούρος): Καστλ 18 (1), Σιγάλας 2, Καμπερίδης, Μπρούερ 16 (2), Χαριτόπουλος, Ουίλκινσον 18, Πάντιους 10, Στακ 5 (1), Κουλ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Καλαϊτζής 4, Παπανικολάου 22 (4), Λάκοβιτς 6 (2), Μπατίστ 2, Χατζηβρέττας 6 (1), Σπανούλης 8 (1), Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 5, Σκεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς 8.

Πανελλήνιος-Μαρούσι 65-72

Με νίκη συνέχισε το Μαρούσι τις υποχρεώσεις του στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησε τον Πανελλήνιο στο κλειστό της Κυψέλης με 72-65 και υποχρέωσε τους «Ολυμπιονίκες» στην δεύτερη εντός έδρας ήττα τους σε τρεις αγώνες.

Το Μαρούσι ήταν θεωρητικά το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο οι παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν δυνατά στον αγώνα και δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι σχεδόν στα ίσα στο 10΄ (15-16).

Ομως, στη συνέχεια οι «Ολυμπιονίκες» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ και, παρότι είχαν χειρότερο ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς από το Μαρούσι, προηγήθηκαν με 26-22 και 35-26, για να βρεθούν στο +7 με τη λήξη του ημιχρόνου (35-28). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (48-48), ενώ προηγήθηκαν 50-48 με την συμπλήρωση του 30ου λεπτού.

Αμέσως, όμως, το Μαρούσι, με τον Μπλάκνεϊ να έχει πολύ καλή απόδοση, αντέδρασε και με ένα επιμέρους σκορ 13-2 «πήρε κεφάλι» με 61-52. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και μείωσαν σε 66-63 με γκολ-φάουλ του Σακελλαρίου, αλλά οι παίκτες του Αμαρουσίου αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήραν τελικά τη νίκη με 72-65.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-28, 50-48, 65-72.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μουλαομέροβιτς 16 (3), Τσαλδάρης 7 (1), Μασλαρινός, Σακελλαρίου 3, Πέιτζ 8, Τόμας 12 (2), Τσόπης 2, Γκούλιας 11, Πασχάλης, Νάτζφεϊ 6.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 30 (2), Νικολαϊδης, Μπουντούρης 5 (1), Κυρίτσης 16, Σέκουλιτς 4, Χόμαν 7, Στεφανίδης 2, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 4, Καράγκουτης 2.

Απόλλων Π.-Ηρακλής 85-59

Την «παρθενική» νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Απόλλων Πατρών. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου νίκησε τον Ηρακλή στο «Δ. Τόφαλος» με 85-59 και πήρε το πρώτο «ροζ φύλλο» της στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας παράλληλα τον «γηραιό» στην τρίτη εκτός έδρας ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά, με στόχο να πετύχει την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα και προηγήθηκε με 10-2. Ομως, η εξέλιξη αυτή «αφύπνισε» τους Πατρινούς, οι οποίοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και, με τον Λιαδέλη να ηγείται στην επίθεση, πέτυχαν ένα επιμέρους σκορ 13-2, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 15-12.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, καθώς προηγήθηκαν με 28-18. Ο Ηρακλής μείωσε σε 31-24, ωστόσο οι «μελανόλευκοι» «απάντησαν» με ένα σερί 9-0, που «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 16 πόντους (40-24).

Ο Απόλλωνας «έκλεισε» το ημίχρονο στο +18, εξέλιξη που μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία και χάρισε στους γηπεδούχους, με τους οποίους έκαναν σήμερα ντεμπούτο οι Φορτέ και Γκργκατ, τη νίκη με 85-59 και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 44-26, 68-43, 85-59.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Γιάννης Χριστόπουλος): Καυκής 4, Κουμπούρας 4, Γεωργαλής 15 (2), Γκιζογιάννης 10, Πέττας, Λιαδέλης 17 (1), Τσάκιτς 12, Φορτέ 9 (1), Αμπραμς 6 (1), Γκργκατ 8.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ντράγκαν Ράτσα): Φέλτον 13 (1), Αθανασιάδης 2, Παναγιωτόπουλος 2, Γιαννουζάκος, Σφέικος 10 (2), Χρήστου 7 (1), Στεφάνοβιτς 8 (1), Κούρτοβιτς, Δέδας, Τζένκινς 10, Κούβελας 7.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου:

Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ (Καρακατσούνης, Πηλοϊδης, Γκούμας)

ΣΕΦ 18:00 Ολυμπιακός-Μακεδονικός (Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Πετράκης)

Ελληνικού 18:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Σχινάς, Γκόντας, Μαχαιριανάκης)

Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί ο αγώνας Ολύμπια Λάρισας-Γυμναστικός Λάρισας

Το βράδυ της Δευτέρας θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Λάρισας για την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα. Τη μετάθεση της αναμέτρησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΣΑΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Λόγω της 48ωρης απεργίας (19-20 Νοεμβρίου) την οποία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ολύμπια Λάρισας- Γ.Σ. Λάρισας της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 20-11-2005, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο ίδιο γήπεδο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies