Επανέρχεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας
Τα παρκόμετρα επανέρχονται στην Αθήνα από τον προσεχή Οκτώβριο. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να εφαρμόσει το λεγόμενο διπλό σύστημα που θα στηρίζεται στη χρήση καρτοκινητής τηλεφωνίας και κάρτας. Το αντίτιμο ορίζεται στο ένα ευρώ την ώρα.
Τα παρκόμετρα επανέρχονται στην Αθήνα από τον προσεχή Οκτώβριο. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να εφαρμόσει το λεγόμενο διπλό σύστημα που θα στηρίζεται στη χρήση καρτοκινητής τηλεφωνίας και κάρτας. Το αντίτιμο ορίζεται στο ένα ευρώ την ώρα.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας: οι ειδικές διαγραμμίσεις θα δημιουργηθούν στον άξονα που περικλείει την περιοχή από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Ομόνοια, το Σύνταγμα, την Πλάκα και το Κολωνάκι μέχρι τον «Ευαγγελισμό» και την περιφερειακή του Λυκαβηττού.
Συνολικά υπολογίζεται να δημιουργηθούν 1.500 με 2.000 θέσεις στάθμευσης.
Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών θα έχουν στη διάθεσή τους μέχρι και 2.000 θέσεις για τα οχήματά τους.
Όσο για την χρέωση, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα επιλογής: Είτε θα αγοράζουν από τα περίπτερα «ξυστή» κάρτα είτε μια άλλη κάρτα που θυμίζει αυτές που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία για την ανανέωση των μονάδων.
Η κάρτα θα έχει έναν κωδικό αριθμό, ο οποίος θα πληκτρολογείται στο κινητό τηλέφωνο. Μόλις ο οδηγός παρκάρει το όχημά του θα καλεί ένα τηλεφωνικό νούμερο ή θα στέλνει γραπτό μήνυμα (sms) και ανάλογα με τις ώρες στάθμευσης θα του αφαιρούνται μονάδες.
Το σύστημα θα ελέγχεται από τη δημοτική αστυνομία και οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 65 ευρώ.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης δεν θα περιλαμβάνει πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας