Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε την Κυριακή το Aegean Sun – Ανακρίνεται ο πλοίαρχος

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε την Κυριακή το Aegean Sun – Ανακρίνεται ο πλοίαρχος

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το ελληνικό οχηματαγωγό Aegean Sun, το οποίο «έδεσε» παράνομα στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου. Στο μόλο βρέθηκαν αξιωματικοί του ΛΣ, οι οποίοι οδήγησαν τον πλοίαρχο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

28

Στο λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα το νέο μόλο Κερατσινίου κατέπλευσε την Κυριακή το ελληνικό οχηματαγωγό πλοίο Aegean Sun, το οποίο προ ημερών «έδεσε» παράνομα στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, ξεφορτώνοντας 216 οχήματα.

Στο μόλο του Κερατσινίου βρέθηκαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι οδήγησαν τον πλοίαρχο Στάθη Στυλιανό στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά. Την απόφαση για τον αν ο καπετάνιος κρατηθεί ή αφεθεί ελεύθερος θα λάβει εισαγγελέας.

Πάντως, ο πλοίαρχος φέρεται να έχει δηλώσει τηλεφωνικά τόσο σε αξιωματικούς του ΛΣ όσο και στην πλοιοκτήτρια εταιρία Aegean Cargo ότι το πλοίο αρχικά ήταν να καταπλεύσει στην Αλεξανδρέτα, αλλά έλαβε εν πλω νέα εντολή από τη ναυλώτρια βρετανική εταιρία «Γιουρομέτ» για την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο ίδιος, φέρεται να είπε ότι αντέδρασε στην εντολή, αλλά αναγκάστηκε να συμμορφωθεί και έτσι το υπό ελληνική σημαία πλοίο βρέθηκε στο λιμάνι του ψευδοκράτους. Πάντως, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει ζητήσει τις αυστηρότερες των ποινών, τόσο στον πλοίαρχο όσο και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Από τις 4 το απόγευμα καταθέτουν στους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Πειραιά ο πλοίαρχος Στάθης Στυλιανού και οι αξιωματικοί της «γέφυρας», ενώ έχει κληθεί να καταθέσει και ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός.

Ο πλοίαρχος παρέδωσε ήδη σε αξιωματικό του Λιμενικού τα έγγραφα του Aegean Sun, από τα οποία αποδεικνύεται το δρομολόγιο του πλοίου όσο και το ναυτικό του φυλλάδιο και το δίπλωμα πλοιάρχου Α τάξης που διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί προσπαθούν να μάθουν από ποιούς ο πλοίαρχος έλαβε την εντολή προσέγγισης στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου και σε ποιόν διαμαρτυρήθηκε γι αυτήν την εντολή, όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή θα φανεί και από το ημερολόγιο της «γέφυρας» όπου καθημερινά καταγράφονται όλα όσα αφορούν την πορεία, την ταχύτητα και τα όποια συμβάντα επί του πλοίου, καθώς επίσης και όλες οι αναφορές που προέρχονται από τη ναυλώτρια και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η εξέταση του πλοιάρχου, των αξιωματικών, αλλά και κάποιων μελών του πληρώματος θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ πιθανή κράτηση τουλάχιστον του κ. Στυλιανού θα εξαρτηθεί από το αν θα προκύψουν δευτερεύοντα αδικήματα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο