Η ατοπική δερματίτιδα δεν συνδέεται με την μετέπειτα εκδήλωση άσθματος στα παιδιά
Νέα Υόρκη: Η ατοπική δερματίτιδα δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με το άσθμα στα παιδιά, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Νέα Υόρκη: Η ατοπική δερματίτιδα δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με το άσθμα στα παιδιά, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Η Δρ Σαμπίνα Ιλι και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων του Μονάχου μελέτησαν την φυσική πορεία της ατοπικής δερματίτιδας για να αναγνωρίσει τους παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της.
Για το λόγο αυτό, μελέτησαν τη σχέση ατοπικής δερματίτιδας και παιδικού άσθματος σε 1.314 παιδιά ηλικίας από λίγων ημερών έως επτά ετών. Οι επιστήμονες διενήργησαν τακτικές κλινικές εξετάσεις, ειδικές αιματολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση αλλεργιών και έκαναν συνεντεύξεις με τους γονείς των παιδιών για τα αλλεργικά συμπτώματα.
Περίπου το 22% των παιδιών έπασχαν από ατοπική δερματίτιδα τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής τους. Από αυτά, το 43% παρουσίασε πλήρη ύφεση μέχρι την ηλικία των τριών ετών, 38% είχε διαλείπων πρότυπο της ασθένειας και 19% συνέχισε να έχει συμπτώματα της νόσου.
Η περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων δεν έδειξε καμιά σύνδεση με το άσθμα, αντιθέτως ο συριγμός και συγκεκριμένα αλλεργικά πρότυπα φαίνεται ότι συνδέονται με την εν λόγω διαταραχή των πνευμόνων