Βήμα παραμονής του Ιωνικού στο «Ελ Πάσο», 1-0 επί της Καλλιθέας
Σημαντικό βήμα για την παραμονή του έκανε ο Ιωνικός στην Καλλιθέα, πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του (0-1) στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής, ΟΦΗ και Ηρακλής ανεδείχθησαν ισόπαλοι 2-2.
Αλμα παραμονής έκανε ο Ιωνικός στην Καλλιθέα. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε της αντίστοιχης του Τάκη Λεμονή με 1-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Στο Ηράκλειο, ΟΦΗ και Ηρακλής ανεδείχθησαν ισόπαλοι 2-2.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ 0-1
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε το Σάββατο ο Ιωνικός στο «Ελ Πάσο». Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε εκτός έδρας της Καλλιθέας με 1-0 χάρη σε γκολ του Φρούσου στο 7΄ και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Αντίθετα η Καλλιθέα για ακόμα έναν αγώνα δεν μπόρεσε να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με 11 βαθμούς και μόλις μια εντός έδρας νίκη μετά από 16 αγωνιστικές.
Η Καλλιθέα ήταν αποφασισμένη για την νίκη αφού παρά το γεγονός ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, πράγμα που παραδέχονται όλοι οι προπονητές, δεν μαζεύει βαθμούς και έχει μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά. Ομως ο Ιωνικός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν ο Φρούσος μετά από κεφαλιά πάσα του Κινγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σουλογάνη μόλις στο 7ο λεπτό.
Ευθύς αμέσως η Καλλιθέα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις ευκαιρίες για την ισοφάριση, όλες με τον Σκαρμούτσο (14΄, 28, 42΄), που όμως δεν αξιοποιήθηκαν.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής πραγματοποίησε αλλαγές με στόχο να βοηθήσει την επίθεση της ομάδας, οι γηπεδούχοι έγιναν πιό επιθετικοί αλλά και πάλι δυσκολευόντουσαν απέναντι στην σκληροτράχιλη άμυνα του Ιωνικού. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η Καλλιθέα δημιούργησε ευκαιρίες στο 52΄ και στο 53΄ με τον Νταμιάνοβιτς και στο 84΄ με τον Σκαρμούτσο αλλά ο Μπεκιάι ήταν σε εκπληκτική φόρμα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Από την πλευρά του ο Ιωνικός παρολίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58΄ όταν ο Μακόρ βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε δύο αμυντικούς της Καλλιθέας, όμως τελευταία στιγμή ο Γκεοργκίεφ τον ανέκοψε, με τον διαιτητή να μη συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες του Ιωνικού για πέναλτι. Ετσι το 1-0 για τους φιλοξενούμενους ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης (46΄ Στάουτσε), Γκεοργκίεφ, Κουλακιώτης, Γόγολος, Νταμπρόφσκι, Τάτσης (62΄ Σαββίδης), Κυριάκος (46΄ Πέτκοβιτς), Ντραγκίσεβιτς, Σκαρμούτσος, Νταμιάνοβιτς, Γκέκας. ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Βουρεξάκης (80΄ Λαζάρου, Οφρυδόπουλος, Φερεκίδης, Κινγκ, Αφάς, Μακόρ, Λετιέρι, Κωνσταντίνου, Φρούσος (88΄ Κυριακίδης), Γκούτμαν (76΄ Μάντζιος).
* Πριν από την έναρξη του αγώνα, φίλαθλοι του Ιωνικού επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Ομως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω της πρόσφατης απόφασης της Πολιτείας ενώ συνελήφθησαν και 8 άτομα.
ΟΦΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ 2-2
Βαθμούς, εντυπώσεις και αυτογκόλ μοιράστηκαν ΟΦΗ και Ηρακλής στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Α Εθνικής, οι δύο ομάδες ανεδείχθησαν ισόπαλες 2-2, με τον Μαχλά να σκοράρει εναντίον της παλιάς ομάδας του και να αποδοκιμάζεται, να σημειώνονται αυτογκόλ εκατέρωθεν και τον τερματοφύλακα Αμπάρη να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή του Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους, πίεσαν τον Ηρακλή κερδίζοντας κάποια κόρνερ, αλλά ήταν ο «γηραιός» που υπέβαλε σε ψυχρολουσία τους λιγοστούς φιλάθλους. Ειδικότερα, στο 8ο λεπτό ο Μαχλάς δεν «χαρίστηκε› στην πρώην ομάδα του, κάνοντας το 0-1.
Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» δεν κράτησαν παρά μόνο για δευτερόλεπτα, αφού ύστερα από περίπου μισό λεπτό ο Χολφάιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, προσπαθώντας να εξουδετερώσει επικίνδυνη σέντρα του Σοάρες από δεξιά.
Ο ΟΦΗ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 14΄, με τον Μπικόφκσι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Αμπάρη να αποκρούει. Στο 34΄ το γήπεδο «ξαναπάγωσε›, όταν ύστερα από σέντρα του Μαχλά, που αυτή την φορά ήταν ο δημιουργός, ο Ρουμπάκης ένας άλλος «πρώην» του ΟΦΗ, ο Κώστας Κιάσσος, έκανε το 1-2.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά, αφού μόλις στο 48΄ ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Σε κόρνερ του Ντεγιάνοφ, ο Αμπάρης έκανε έξοδο και φάνηκε να «καθαρίζει» τη φάση, όμως η μπάλα του ξέφυγε. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή για να διορθωσει το πρώτο λάθος του υπέπεσε σε δεύτερο, ανατρέποντας τον Μοσχογιάννη που ετοιμαζόταν να σουτάρει.
Το πέναλτι καταλογίστηκε αμέσως από τον Τσικίνη, που όμως δεν έδειξε κίτρινη κάρτα, ως όφειλε, στον Αμπάρη. Αν το έπραττε, θα ήταν η 2η για τον πορτιέρο του Ηρακλή, δηλαδή αποβολή. Ο Ντεγιάνοφ αποδείχθηκε ψύχραιμος, και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-2.
Στο επόμενο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανακτήσουν το προβαδισμα στο σκορ, όταν ο Εντερσον μπήκε ωραία στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χανιωτάκη. Ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος και στο 70΄, όταν ύστερα από γύρισμα του Μίετσελ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.
LIVE: Μπράιτον – Τσέλσι. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Τσέλσι για την 34η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.
Πολλά νέα κορίτσια με ικανότητες, όνειρα και φιλοδοξίες για μια καριέρα που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στους Διασυλλογικούς Αγώνες στίβου για την κατηγορία Κ18.
Σοκάρουν οι συνεχείς αποκαλύψεις για το «χρυσό» δίκτυο εκατομμυρίων στο Μιλάνο, με συνοδούς πολυτελείας, πάνω από 70 αστέρες της Serie A, συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιλότο της Formula 1, και συλλήψεις των ηγετών ενός άρτια δομημένου κυκλώματος που «έσπρωχνε» μέχρι και ναρκωτικά!
LIVE: Παναθηναϊκός – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μονακό για τα play in της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.