Αυξημένα τα έσοδα, αλλά λιγότεροι οι θεατές του Ελληνικού Φεστιβάλ
Με περισσότερα έσοδα στα ταμεία του, αλλά και με λιγότερους θεατές και παραστάσεις αποχαιρετά το Ελληνικό Φεστιβάλ τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού του 2003.
Με περισσότερα έσοδα στα ταμεία του, αλλά και με λιγότερους θεατές και παραστάσεις αποχαιρετά το Ελληνικό Φεστιβάλ τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού του 2003.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος την Παρασκευή, το σύνολο των εσόδων από το Ηρώδειο, την Επίδαυρο και τη Μικρή Επίδαυρο ανέρχεται σε 3.747.275,6 ευρώ, έναντι του ποσού των 3.534.340,50 ευρώ του 2002. Παράλληλα, τα συνολικά κέρδη από τα εισιτήρια και τις λοιπές δραστηριότητες ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, μειωμένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά εμφανίζεται ο αριθμός των θεατών, κάτι που δικαιολογείται και από το γεγονός ότι οι παραστάσεις το 2003 ήταν λιγότερες τόσο στην Επίδαυρο όσο και στο Ηρώδειο.
Πάντως, εκτός από τα έσοδα και τον αριθμό των θεατών, σημαντικά σημεία αναφοράς στον ετήσιο απολογισμό του Ελληνικού Φεστιβάλ είναι η μεγάλη αποδοχή από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, οι πολλαπλές δραστηριότητες και το πρόγραμμα υψηλής ποιότητας.
Τις 50 παραστάσεις που φιλοξένησε το Ηρώδειο παρακολούθησαν συνολικά 114.929 θεατές και τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε 2.750.083,7 ευρώ.
Πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού έρχεται η παράσταση «Ο βιολιστής στη στέγη», ακολουθούν το Pilobolus Dance Theatre, τα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, η συναυλία των Jethro Tull, ενώ επιτυχημένα ήταν, επίσης, τα αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.
Στην Επίδαυρο, τα έσοδα από τις συνολικά οκτώ παραγωγές ανέρχονται σε 895.140,90 ευρώ και οι θεατές φτάνουν τις 89.352 (δεν υπολογίζονται οι θεατές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου και το ΚΘΒΕ).
Πρώτη σε εισπράξεις είναι η παράσταση «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη και ακολουθεί η «Εκάβη», ενώ από τις παραστάσεις στη Μικρή Επίδαυρο ξεχώρισε η συναυλίας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Στο Λυκαβηττό οι θεατές φτάνουν τις 5.463 και τα συνολικά έσοδα από τις εκδηλώσεις ανέρχονται σε 27.300,70 ευρώ, ενώ τις εκδηλώσεις «Ήχος και Φως» στη Ρόδο παρακολούθησαν 17.698 θεατές και τα έσοδα είναι 93.610 ευρώ.
Τέλος, τις παραστάσεις στην περιφέρεια παρακολούθησαν συνολικά 9.714 θεατές και τα έσοδα για το Ελληνικό Φεστιβάλ ανέρχονται σε 51.804,5 ευρώ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.