Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στον Πειραιά το μεγαλύτερο πλωτό βιβλιοπωλείο του κόσμου

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο πλωτό βιβλιοπωλείο του κόσμου

Στην προβλήτα 11 του επιβατικού σταθμού του Πειραιά, παραπλεύρως του ΟΛΠ, βρίσκεται αγκυροβολημένο από το πρωί της Πέμπτης το MV DOYLOS, το μεγαλύτερο πλωτό βιβλιοπωλείο του κόσμου.

43

Στην προβλήτα 11 του επιβατικού σταθμού του Πειραιά, παραπλεύρως του ΟΛΠ, βρίσκεται αγκυροβολημένο από το πρωί της Πέμπτης το MV DOYLOS, το μεγαλύτερο πλωτό βιβλιοπωλείο του κόσμου.

Κατασκευασμένο το 1914, δύο χρόνια μετά τον Τιτανικό, το πλοίο διαθέτει τη δική του θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το μακροβιότερο εν ενεργεία πλοίο του κόσμου.

Μεταφέρει μισό εκατομμύρια βιβλία και εκθέτει περισσότερους από 500.000 τίτλους προς πώληση, καλύπτοντας ποικίλες κατηγορίες θεμάτων, όπως επιστήμες, τεχνολογία, αθλητισμός κ.ά.

Στη διάρκεια των τελευταίων 26 ετών έχει καταπλεύσει σε περισσότερες από 90 χώρες, στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό, και οι επισκέπτες του ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια.

Στόχος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GBA (Good Books For All) στον οποία ανήκει το πλοίο είναι η προώθηση της γνώσης και η διάδοση των πολιτισμών όλων των εθνών.

Το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 28 Δεκεμβρίου, εκτός από το διάστημα 24/12 (15:00) έως 26/12 (17:00).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-4531148.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο