Καθησυχαστικοί κυβέρνηση και Σ.Καλατράβα για το σκέπαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου
Καθησυχαστικοί για την έγκαιρη ολοκλήρωση της πολυσυζητημένης κατασκευής του σκεπάστρου Καλατράβα εμφανίστηκαν τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» και ο Ισπανός αρχιτέκτονας σε σχετική σύσκεψη που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.
28
Σύσκεψη στο Ολυμπιακό Στάδιο, με θέμα την πολυσυζητημένη κατασκευή του σκέπαστρου Καλατράβα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γιάννας Αγγελοπούλου, του υφυπουργού Πολιτισμού Νάσου Αλευρά και του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.
Κατά τη σύσκεψη, η οποία είχε και μία συμβολική διάσταση, προκειμένου να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου και κυρίως τη ΔΟΕ, η οποία έχει εκφράσει τον προβληματισμό της, διαπιστώθηκε ότι το έργο βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν καθοριστεί από το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του δεν θα εμποδίσει τις πρόβες για την Τελετή Έναρξης.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Καλατράβα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που είδε στις εργασίες που γίνονται στο ΟΑΚΑ, ενώ επισήμανε ότι το έργο θα παραδοθεί στην «Αθήνα 2004» εντός των προθεσμιών προκειμένου να προχωρήσει η προετοιμασία για τις τελετές.
Για το κόστος του έργου, παρότι δεν είναι αρμοδιότητά του, ο κ. Καλατράβα τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου που έχει συναφθεί με τους κατασκευαστές.
Για το θέμα του υαλοκατασκευής στο σκέπαστρο, ο κ. Καλατράβα είπε ότι «εμείς θέλουμε μία οροφή που συμβολίζει την ομορφιά και την κομψότητα και η οροφή αυτή πρέπει να αντανακλά το πνεύμα αυτής της χώρας. Γι αυτό θα τοποθετήσουμε μία μπλε διάφανη οροφή, η οποία το βράδυ θα ανάβει σαν λάμπα και θα είναι μέρος αυτού του γοητευτικού συνόλου».
Επίσης, ο Ισπανός αρχιτέκτονας είπε ότι η οροφή θα προσφέρει σκιά καθώς και ανακούφιση στους θεατές, αφού ο εξαερισμός της έχει δοκιμαστεί.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τα έργα στο Ολυμπιακό Στάδιο κρίσιμα για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί «στο ΟΑΚΑ θα κτυπά η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων», αλλά και γιατί κατασκευάζεται «το μεγάλο αρχιτεκτονικό μνημείο» των Αγώνων. Δεύτερον, γιατί όσα όσα γίνονται σε σχέση με τη στέγαση του Σταδίου μπορούν να συνδυαστούν με τις ανάγκες της τελετής έναρξης, που είναι καθοριστικό γεγονός για το κύρος και την επικοινωνιακή εμβέλεια των Αγώνων.
Για το πότε θα ολοκληρωθεί το σκέπαστρο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θα είναι στην τελική του θέση πριν το τέλος Απριλίου, όπως έχουμε πει και όπως έχουμε δεσμευθεί». Συμπλήρωσε δε ότι «ήδη ολοκληρώνεται η ανέγερση των δύο πλευρών και μετά έχουμε την ολίσθηση στην τελική θέση που έχει και ένα πολύ μεγάλο τεχνικό ενδιαφέρον και ένα ενδιαφέρον επικοινωνιακό γιατί είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και είναι πολύ θεαματικό».
Για το κόστος του έργου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό προσδιορίζεται από τη νομοθεσία περί δημόσιων έργων, ενώ για το σταθμό του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, δήλωσε ότι είναι ένα έργο που χειρίζεται το υπουργείο Μεταφορών και συμπλήρωσε ότι το έργο αυτό δεν είναι λειτουργικά αναγκαίο.
Τέλος, η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την τελετή έναρξης, καθώς και στην επίδραση που μπορεί να έχει αυτό στην εξέλιξη των άλλων έργων που γίνονται στον ίδιο χώρο. Τόνισε επίσης ότι ελπίζει το Μάιο να αρχίσουν τα δοκιμαστικά που πρέπει να γίνουν στο Στάδιο.
ΑΠΕ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442