Ζιλφί Λιβανελί και Μαρία Φαραντούρη στις 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στις 5 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, στήνεται μια γέφυρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων με τα τραγούδια του Ζιλφί Λιβανελί, που θα ερμηνεύσει ο ίδιος με τη Μ.Φαραντούρη, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τον Σέμιον Κόγκαν και άλλους δεξιοτέχνες μουσικούς.
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, στήνεται μια γέφυρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων με τη συναυλία του Τούρκου συνθέτη Ζιλφί Λιβανελί, που θα ερμηνεύσει ο ίδιος μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τον Σέμιον Κόγκαν και πολλούς ακόμη δεξιοτέχνες μουσικούς.
Ο Ζιλφί Λιβανελί αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής της Τουρκίας. Τα τραγούδια του, καθώς και το έργο του στους άλλους τομείς των δραστηριοτήτων του (συγγραφέας, παραγωγός, σκηνοθέτης ταινιών) είχαν μεγάλη απήχηση στην τουρκική κοινωνία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Ένθερμος υπερασπιστής της ειρήνης και της προσέγγισης των λαών, αναδείχθηκε σε κορυφαία φυσιογνωμία με ισχυρή επιρροή στην πολιτική ζωή της Τουρκίας. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη ενώσεων και οργανισμών, όπως το World Art Forum και η Επιτροπή Ελληνοτουρκικής Φιλίας (μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη).
Το πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο θα παρουσιασθεί το έργο New Age Rhapsody, μια ραψωδία που περιλαμβάνει αγαπημένες μελωδίες του συνθέτη, ενώ στο δεύτερο θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του ερμηνευμένα από τον ίδιο και τη Μαρία Φαραντούρη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.