Λιγότερο θρεπτικές οι συσκευασμένες σαλάτες
Λονδίνο: Οι συσκευασμένες σαλάτες ίσως δεν είναι τελικά τόσο θρεπτικές όσο νομίζουμε, ισχυρίζονται Ιταλοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυποBritish Journal of Nutrition.
Λονδίνο: Οι συσκευασμένες σαλάτες ίσως δεν είναι τελικά τόσο θρεπτικές όσο νομίζουμε, ισχυρίζονται Ιταλοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυποBritish Journal of Nutrition.
Ερευνητική ομάδα του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Διατροφής στη Ρώμη υπέβαλε σε ιατρική εξέταση 11 εθελοντές οι οποίοι τρέφονταν με συσκευασμένες σαλάτες μαρουλιού.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμιά αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενώ όταν τρέφονταν με σαλάτα από φρέσκα μαρούλια τα επίπεδα τόσο της βιταμίνης C όσο και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών αυξήθηκαν αισθητά στο αίμα.
Το γεγονός αυτό αποδίδεται στη διαδικασία επεξεργασίας και συσκευασίας των έτοιμων σαλατών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα συσκευάζονται σε κενό αέρος, διαδικασία η οποία συντελεί στην αφαίρεση των αντιοξειδωτικών ουσιών από τα τρόφιμα.
Με δηλώσεις του στο BBC μέλος της ερευνητικής ομάδας τόνισε ότι «απαιτείται περαιτέρω μελέτη του συγκεκριμένου ζητήματος προκειμένου να αναπτυχθούν νέες τεχνικές που θα διατηρούν τα βιοενεργά συστατικά των τροφίμων».
health.in.gr
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442