Σικάγο: Αμφισβητείται η ασφάλεια της μεθόδου του τοκετού στο νερό, καθώς, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες με μελέτη τους που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του Pediatrics, τα νεογνά διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.
Σικάγο: Αμφισβητείται η ασφάλεια της μεθόδου του τοκετού στο νερό, καθώς, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες με μελέτη τους που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του Pediatrics, τα νεογνά διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία των επιστημόνων, βρέφη που γεννήθηκαν με τη συγκεκριμένη μέθοδο εμφάνισαν συμπτώματα και σημεία αναπνευστικής ανεπάρκειας αμέσως μετά τη γέννησή τους, χωρίς ωστόσο να προκληθούν μόνιμες βλάβες, αφού τους παρασχέθηκε άμεσα η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.
Η συγκεκριμένη μέθοδος τοκετού, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στην Ευρώπη, στηρίζεται στη λογική ότι το ζεστό νερό λειτουργεί για το βρέφος ως εξομοιωτικός παράγοντας με το ζεστό και υγρό περιβάλλον της μήτρας της μητέρας του.
Ο νεογνολόγος Δρ Τζόζεφ Γκιλούλι απο το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δήλωσε στο CNN ότι τα βρέφη που γεννιούνται μέσω αυτής της μεθόδου, προσπαθώντας να αναπνεύσουν, διατρέχουν τον κίνδυνο εισρόφησης, δηλαδή να εισέλθει νερό στους πνεύμονές τους.
«Η ασφάλεια της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ακόμη αμφιλεγόμενη και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να την τεκμηριώνουν, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέγεται η κλασική μέθοδος τοκετού» υπογραμμίζουν εκπρόσωποι της Αμερικανικής Εταιρείας Γυναικολόγων.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας