Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σημαντικές απώλειες για Nasdaq, υποχώρησε ο Dow Jones την Τρίτη

Σημαντικές απώλειες για Nasdaq, υποχώρησε ο Dow Jones την Τρίτη

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Τρίτη η Γουόλ Στριτ, με τον S&P 500 να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ανάκαμψη δεν έχει ενισχύσει τη ζήτηση για προϊόντα υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών.

27

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει ενισχύσει τη ζήτηση για προϊόντα υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών.


Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,43% (43,36 μονάδες) στις 1.742,51 και ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,39% (40,41 μονάδες) στις 10.208,67.


Ο Standard & Poors 500 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,70% στις 1.117,40 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου, με «οδηγό» τις μετοχές των Microsoft και Cisco Systems.


Στη σημερινή συνεδρίαση αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν οι εταιρείες που σχετίζονται με τους κλάδους των υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών, καθώς επιχειρήσεις όπως οι Verizon Communications, Citrix Systems και Nortel Networks έχουν ανακοινώσει μικρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη ή πωλήσεις, λόγω των μειωμένων δαπανών των πελατών τους.


Τις απώλειες του Dow Jones περιόρισε η μετοχή της Eastman Kodak, καθώς οι αναλυτές της Salomon Smith Barney εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της μεγαλύτερης φωτογραφικής εταιρείας του κόσμου βελτιώνονται.


«Οι επενδυτές προσαρμόζονται στο γεγονός» ότι δεν προχωρήσει ακόμη η ανάκαμψη, δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της David L. Babson, Τζέι Μόρενσι. «Οι τεχνολογικές δαπάνες είναι ακόμη αδύνατες και υστερούν έναντι της υπόλοιπης οικονομίας» προσέθεσε.


Ανοδος στην Ευρώπη


Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Europe Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 3.571,03 μονάδες, με «οδηγό» τις μετοχές των Nokia, Alcatel και LOreal.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02% στις 5.179,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,72% στις 4.463,91 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,19% στις 5.170,25 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο