Υποχωρεί ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την Τρίτη
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς το κλίμα στις ευρωπαϊκές κεφαλιαγορές είναι άλλη μία μέρα αρνητικό. Ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός.
Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς το επενδυτικό κοινό εξακολουθεί να προχωρεί σε ρευστοποιήσεις τίτλων επηρεαζόμενο ανάλογα και από το κλίμα που επικρατεί στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ο γενικός δείκτης τιμών στις 14:10 βρίσκεται στις 2.403,99 μονάδες μειωμένος σημαντικά κατά 1,32%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 49,4 εκατ. ευρώ.
Οι επί μέρους δείκτες κινούνται όλοι σε αρνητική τροχιά και τις μεγαλύτερες απώλειες έχουν: ο Ασφαλιστικός με 2,81%, των Ειδών – Λύσεων Πληροφορικής με 2,22%, του Χονδρικού Εμπορίου με 2,12% και της Πληροφορικής με 2,08%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 1,19%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,92% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,06%.
Από τις μετοχές που διακινούνται 21 σημειώνουν άνοδο, 309 υποχωρούν και 20 παραμένουν αμετάβλητες.