Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Χαμηλή πτήση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Χαμηλή πτήση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Χαμηλότερα υποχώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, έπειτα από τις αρνητικές προειδοποιήσεις της Nokia και της Lucent Technologies για την πορεία των πωλήσεων τους.

27

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50, υποχωρεί, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατά 0,67% στις 3.654,46 μονάδες.


Η μετοχή της Nokia σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 14 Ιανουαρίου (-6,4% στα 25,31 ευρώ), χάνοντας 8,2 δισ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία, καθώς προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο θα υποχωρήσουν κατά 25% έναντι 10% που προέβλεπε παλαιότερα.


Ανάλογη πορεία ακολούθησαν οι μετοχές των Siemens (-2,8%), Ericsson (-5,5%) και Alcatel (-4,7%), οι οποίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν καταγράψει κέρδη άνω του 21%.


Το κλίμα επιδείνωσε και η προειδοποίηση της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Lucent Technologies, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 10% ή λιγότερο στο τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου και ότι η επιστροφή της στην κερδοφορία θα καθυστερήσει έως το 2003.


«Όλοι φοβούνται για την πτώση των πωλήσεων δικτύων, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν εισάγουν νέες υπηρεσίες τόσο γρήγορα όσο κάποιοι περίμεναν» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Nordea Securities.


Χαμηλότερα οδηγούνται και οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της χρηματιστηριακής της μονάδας θα μειωθούν φέτος για δεύτερο συνεχόμενο έτος.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,12% στις 5.252,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,79% στις 4.550,65 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 1,19% στις 5.277,28 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο