Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο «κόκκινο» τα οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Telekom το 2001

Στο «κόκκινο» τα οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Telekom το 2001

Ζημιογόνο ήταν το 2001 για την Deutsche Telekom καθώς η εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας VoiceStream και το κόστος για την απόκτηση αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς βάρυναν στα περυσινά οικονομικά αποτελέσματά της.

25

Ζημιογόνο ήταν το 2001 για την Deutsche Telekom -για πρώτη φορά από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο- καθώς η εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας VoiceStream και το κόστος για την απόκτηση αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς βάρυναν στα περυσινά οικονομικά αποτελέσματά της.


Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι καθαρές ζημίες της κορυφαίας ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στο 2001 ανήλθαν σε 3,5 δισ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 5,9 δισ. ευρώ το 2000. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 2,7 δισ. δολαρίων.


Η διαμόρφωση αυτή των αποτελεσμάτων οφείλεται στο ότι η Deutsche Telecom ενσωμάτωσε για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της ζημιογόνου VoiceStream στα δικά της. Εντούτοις τα κέρδη από τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της -προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων- σημείωσαν πέρυσι αύξηση 17%, ανερχόμενα σε 15,1 δισ. ευρώ, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τις σχετικές προσδοκίες της αγοράς.


Οι πωλήσεις της Deutsche Telekom αυξήθηκαν σε ποσοστό 18,1% στα 48,3 δισ. ευρώ λόγω της ώθησης που δέχθηκαν από τις πωλήσεις του βραχίονα κινητής τηλεφωνίας T-Mobile. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας ανήλθαν το 2001 σε 3,1 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ το 2000.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Ρον Ζόμερ καταβάλει προσπάθειες να συγκρατήσει το κόστος στη VoiceStream Wireless Corp. και προχωρά σε πώληση περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του χρέους. Η γερμανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία διευκρίνησε ότι στα τέλη του προηγούμενου χρόνου το χρέος της ανερχόταν σε 62,1 δισ. ευρώ, σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο