Παρασκευή 02 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
BP Ultimate Ράλι Ακρόπολις 2008: Νίκη δια πυρός και σιδήρου για τον S.Loeb

BP Ultimate Ράλι Ακρόπολις 2008: Νίκη δια πυρός και σιδήρου για τον S.Loeb

Την πέμπτη φετινή του νίκη κατέκτησε ο S.Loeb, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τερματίζοντας ανέπαφος στην πρώτη θέση του 55ου Ράλι Ακρόπολις.

Την φήμη του σκληρότερου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιβεβαίωσε για μια ακόμη χρονιά το Ράλι Ακρόπολις, δοκιμάζοντας τις αντοχές όσων συμμετείχαν σ αυτό.



Ο εθνικός μας αγώνας λάβωσε αρκετούς από τους πρωταγωνιστές του WRC, δίνοντας στην ευκαιρία στον πολύπειρο S.Loeb να τερματίσει χωρίς ιδιαίτερο άγχος στην πρώτη θέση.



Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής κινήθηκε συντηρητικά, εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ανταγωνιστές του από την πρώτη κιόλας ημέρα.



Η αρχή έγινε με τον Jari-Matti Latvala, που βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα μέχρι η σπασμένη ανάρτηση του Ford Focus να τον ρίξει στις πιο πίσω θέσεις. Ένα ακόμα πρόβλημα στον κινητήρα έφερε τον Latvala στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Henning Solberg.



O τελευταίος είδε το δικό του Ford Focus να παρουσιάζει προβλήματα στα ηλεκτρονικά, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα.



Την ατυχία του Henning Solberg εκμεταλλεύτηκε ο Mikko Hirvonen. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Φιλανδός την πρώτη μέρα και την δεύτερη μέρα, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τρίτη του αγώνα, διατηρώντας την βαθμολογική του επαφή με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, που δεν είναι άλλος από τον S.Loeb.



Εξαιρετικά πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και η πρώτη συμμετοχή του νέου Subaru Impreza WRC. Με οδηγό τον Petter Solberg, το εντυπωσιακό Subaru κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.



Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η τέταρτη θέση του Urmo Aava (Citroen C4), που άφησε πίσω του τoν Dani Sordo (Citroen C4) και τον Matthew Wilson στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.



Μετά και το Ράλι Ακρόπολις, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των οδηγών προηγείται ο Sebastia Loeb με 50 βαθμούς και ακολουθεί ο Mikko Hirvonen και ο Chris Atkinson με 49 και 31 βαθμούς αντίστοιχα.



Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Ford παρέμεινε στην πρώτη θέση, με την Citroen να ακολουθεί σε απόσταση 2 βαθμών.



Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική Τουρκία στις 13 με 15 Ιουνίου.


auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο