Επιφυλάξεις για τις συμμαχίες στις αερομεταφορές – Προχωρά ο «άξονας 10»
Έντονες επιφυλάξεις για την πρακτική των στρατηγικών συμμαχιών στο χώρο των αερομεταφορών εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ. Στο περιθώριο της συνόδου υπογράφτηκε εξάλλου η συμμετοχή της Κομισιόν στην αναβάθμιση και την επέκταση του «πανευρωπαϊκού άξονα 10».
Έντονες επιφυλάξεις για την πρακτική των στρατηγικών συμμαχιών στο χώρο των αερομεταφορών εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ. Στο περιθώριο της συνόδου υπογράφτηκε εξάλλου η συμμετοχή της Κομισιόν στην αναβάθμιση και την επέκταση του «πανευρωπαϊκού άξονα 10».
Το θέμα των αερομεταφορών συζητήθηκε με πρωτοβουλία της αρμόδιας επιτρόπου Λογιόλα ντε Παλάθιο, η οποία ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός κοινοτικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τη λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς, επισημαίνοντας ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τις στρατηγικές συμμαχίες ως ημίμετρο, που δεν προσφέρει τα πλεονεκτήματα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών.
Ο κ. Βερελής ανέπτυξε την άποψη ότι οι συμμαχίες αυτές θέτουν σε δυσμενή θέση τις ανεξάρτητες ευρωπαϊκές εταιρείες και δημιουργούν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού. Ζήτησε δε να υπάρξει διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών της αγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για διαμόρφωση κοινής πολιτικής αερομεταφορών.
Εξάλλου, σε ειδική προβολή στην αίθουσα του συμβουλίου ο υπουργός Μεταφορών παρουσίασε στους ομολόγους του το νέο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ανήκει στα συγχρηματοδοτούμενα έργα και θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα και σημαντικά έργα στο χώρο των μεταφορών.
Είχε ακόμα την ευκαιρία να ενημερώσει για τις συνθήκες που επικράτησαν στο αεροδρόμιο κατά το πρώτο τριήμερο της λειτουργίας του και για την ταχεία αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που ανέκυψαν, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά με δεδομένη τη διεθνή εμπειρία σε ανάλογες περιπτώσεις.
Εξελίξεις στον «πανευρωπαϊκό άξονα 10»
Στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε την Πέμπτη το πρωτόκολλο συμμετοχής της στη συμφωνία οκτώ χωρών για την αναβάθμιση και την επέκταση του «πανευρωπαϊκού άξονα 10», ο οποίος συνδέει το Ζάλτσμπουργκ με τη Θεσσαλονίκη.
Σε δηλώσεις της, η κ. Ντε Παλάθιο συνεχάρη τον Χρ.Βερελή, γιατί η Ελλάδα πέτυχε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων βαλκανικών χωρών. Μια συνεργασία, η οποία, όπως είπε, γίνεται ακόμη πιο σημαντική στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο κ. Βερελής ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη όλων των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Ελλάδα, η οποία έχει την προεδρία της ομάδας των χωρών του «άξονα 10», και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για τη χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, η αναβάθμιση της σύνδεσης αυτής.
Με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρωτόκολλο ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας και την ένταξη του άξονα στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, καθώς και τη χρηματοδότησή του από κοινοτικά προγράμματα.
Όπως ανακοινώθηκε, ο «άξονας 10» θα αποτελείται από 2.260χλμ. οδικού και 2.445χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου, και θα ακολουθεί τη διαδρομή Ζάλτσμπουργκ – Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Νίκαια – Σκόπια – Θεσσαλονίκη.
Θα υπάρχουν ακόμη τέσσερις διακλαδώσεις:
Γκρατς – Μάριμπορ – Ζάγκρεμπ
Βουδαπέστη – Νόβι Σαντ – Βελιγράδι
Νίκαια – Σόφια
Βελέζ – Βίτολα – Φλώρινα
Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο είχε συμφωνηθεί αρχικά το Νοέμβριο του 1998 στη Θεσσαλονίκη από τις οκτώ άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ και Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας). Η υπογραφή του πρωτοκόλλου από τα οκτώ αυτά κράτη έγινε στις 15 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.