Τα μηνύματα συμπαράστασης στον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ για το χαμό της συζύγου του δεν σταματούν να καταφθάνουν.
Πολλά είναι τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ, ο οποίος βρίσκεται από χθες, Σάββατο, στη Βαρκελώνη, αφού αναχώρησε εσπευσμένα από το Σίδνεϊ μόλις πληροφορήθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της συζύγου του είχε χειροτερεύσει.
Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε και ο κυβερνήτης της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Μάικλ Νάιτ, ενώ η σημαία στο Ολυμπιακό χωριό κυματίζει μεσίστια και ανοίχθηκε βιβλίο συλλυπητηρίων.
«Πολύ λίγοι άνθρωποι γνώριζαν την ψυχολογική κατάσταση του πρόεδρου της ΔΟΕ, στην τελετή έναρξης των αγώνων, όταν έμαθε ότι η κατάσταση της συζύγου του είχε χειροτερέψει. Η Μαρία Τερέσα Σάμαρανκ ήταν μια υπέροχη γυναίκα, που με την ευγένεια, τη ζεστασιά και την αίσθηση του χιούμορ κατάφερνε να κερδίζει όποιον τη γνώριζε. Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατό της. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στον κ. Σάμαρανκ και την οικογένειά του» τόνισε ο Αυστραλός κυβερνήτης.