Ζάκυνθος: Στο νοσοκομείο δύο Βρετανίδες που τραυματίστηκαν σε τουριστική περιήγηση με σκάφος – Δύο συλλήψεις
Παραπλέον σκάφος που έπλεε με αυξημένη ταχύτητα στην περιοχή Κερί προκάλεσε έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 55χρονης και της 58χρονης από τη Βρετανία
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο Βρετανίδες που έκαναν τουρισμό στη Ζάκυνθο, όταν τραυματίστηκαν από έντονο κυματισμό που προκάλεσε σκάφος που πέρασε δίπλα από τη λέμβο στην οποία επέβαιναν κατά τη διάρκεια περιήγησης στις ακτές του νησιού.
Οι δύο Βρετανίδες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο από τον λιμενίσκο του Αγίου Σώστη σε ιδιωτική κλινική του νησιού
Όπως αναφέρει το imerazante.gr, πρόκειται για μια 58χρονη και μια 55χρονη από τη Βρετανία, οι οποίες επέβαιναν σε εκμισθούμενο σκάφος που τους μετέφερε στον Άγιο Σώστη.
Το ατύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή «Κερί» τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, οπότε και ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου για τον τραυματισμό των δύο αλλοδαπών. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται ανακοίνωση του Λιμενικού, «κατά δήλωση της κυβερνήτη και των επιβαινόντων, κατά την επιστροφή της λέμβου από περιηγητικό πλου προς τον λιμενίσκο του Αγίου Σώστη, ένα παραπλέον σκάφος που έπλεε με αυξημένη ταχύτητα προκάλεσε έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 55χρονης και της 58χρονης στη μέση και το αριστερό πόδι, αντίστοιχα».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμενίσκο του Αγίου Σώστη, απ’ όπου οι δύο τραυματισθείσες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική της Ζακύνθου, όπου παραμένουν νοσηλευόμενες».
Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση προχώρησε στη σύλληψη του κυβερνήτη και του ιδιοκτήτη της λέμβου για παράβαση του άρθρου 314 παρ. Β’ 2 του Π.Κ. «Σωματική βλάβη κατά συρροή από υπόχρεο».
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Λορέντζο Καριέρε: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Ελευθέρας στον φίλο του
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442