Europa League: Η Μπολόνια προκρίθηκε στα προημιτελικά από τον ιταλικό «εμφύλιο» (4-3 στην παράταση)
Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους η Ρόμα και η Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-1, η Ρόμα ισοφάρισε 3-3 και στο 111’ σκόραρε η Μπολόνια και πανηγύρισε.
Μεγάλη μάχη στον ιταλικό εμφύλιο και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League κρίθηκε στην παράταση, όπου η Μπολόνια πέτυχε τέταρτο γκολ (4-3) και έβγαλε νοκ άουτ τη γηπεδούχο Ρόμα. Στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, ενώ ούτε το πρώτο ματς (1-1) έβγαλε νικητή. Στα προημιτελικά η Μπολόνια θα παίξει κόντρα στην Αστον Βίλα.
Το ημίχρονο στη Ρώμη έληξε 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων. Το σκορ άνοιξε η Ρόμα στο 22’ με σουτ του Τζόναθαν Ρόου μετά από πάσα του Κάστρο, η Μπολόνια ισοφάρισε στο 32’ με καρφωτή κεφαλιά του Εντικά και πέρασε μπροστά στο σκορ (2-1) με εύστοχο πέναλτι του Μπερναρντέσκι στο 45+2’, το οποίο καταλογίστηκε σε ανατροπή του Ζορτέα από τον Ελ Σαραουί. Στο 58’ η Μπολόνια πίστεψε ότι προκρίθηκε καθώς πέτυχε τρίτο γκολ με τον Σαντιάγκο Κάστρο, το οποίο ξεκίνησε από λάθος της άμυνας. Η Ρόμα απάντησε (2-3) στο 70’ με εύστοχο πέναλτι του Μάλεν, το οποίο κέρδισε ο Βαζ από τον Φράουλερ και ισοφάρισε στο 80’ με τον Πελεγκρίνι μετά από ασίστ του Βαζ.
Ετσι το ματς πήγε στην παράταση και η Μπολόνια πανηγύρισε την πρόκριση στο 111’ με γκολ του Καμπιάγκι (4-3), μετά από πάσα του Νταλίγκα.
Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους η Ρόμα και η Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-1, η Ρόμα ισοφάρισε 3-3 και στο 111’ σκόραρε η Μπολόνια και πανηγύρισε.