Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τσουκαλάς: Η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλει να φύγει η κυβέρνηση

Τσουκαλάς: Η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλει να φύγει η κυβέρνηση

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Κώστα Τσουκαλά, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία

«Είμαστε προτελευταίοι στην αγοραστική δύναμη, προτελευταίοι στον μέσο μισθό και το 70% της κοινωνίας στις μετρήσεις λέει ότι θέλει να φύγει άμεσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, απευθυνόμενος στον παριστάμενο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στο πάνελ, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος έκανε λόγο για σειρά μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση της δικαιοσύνης, έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης

«Κατέθεσα πριν από λίγες ημέρες μια ανακοπής κατά επιταγής, με την οποία θα προχωρήσει πλειστηριασμός, και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί το 2036. Θα σας το στείλω στο γραφείο σας. Μέχρι να δικαστεί μια υπόθεση, η αναμονή είναι δεκαετής και εν τω μεταξύ τα funds μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Είναι δυνατόν να λέτε ότι λύσατε το θέμα της απονομής δικαιοσύνης;», διερωτήθηκε.

«Θέλετε να ξεχάσετε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα ξυλόλια»

Απαντώντας στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών, ανέφερε πως «το ζήτημα της συγκάλυψης αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα με τα οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις , δεν είναι εφεύρημα. Άλλο πράγμα το θέμα του εύφλεκτου υλικού που ο πρωθυπουργός το έφερε στη δημόσια συζήτηση σε συνέντευξη του και άλλο αν υπάρχει συγκάλυψη. Ξεχνάτε πως αρνηθήκατε να ελεγχθεί ο κ. Καραμανλής για το αδίκημα με το οποίο έχουν παραπεμφθεί οι υφιστάμενοι του; Θέλετε να ξεχάσετε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα ξυλόλια στη συνέντευξη στον Α. Σρόιτερ. Όπως θέλετε να ξεχάσετε και τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι η ώρα να ελέγξουμε αν υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου και βγήκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος και τον “άδειασε”. Aλληλοαδειάζεστε και νομίζετε ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου».

Ως προς το πολιτικό περιβάλλον και τη συζήτηση για ίδρυση κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, σημείωσε ότι «κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκτεθεί και αξιολογείται για τη διαδρομή και τις επιλογές του. Εμείς στηρίξαμε τον αγώνα όλων των γονέων να βρεθεί η αλήθεια. Δεν προχωρήσαμε ούτε σε εργαλειοποίηση των γονέων ούτε προωθήσαμε την ηρωοοποίηση τους. Προφανώς δεν θα εμπλακούμε και στην επιχείρηση δαιμονοποίησης τους που βλέπουμε να εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες».

«Αντίπαλος μας είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρέπει να φύγουν»

Συνέχισε λέγοντας πως «κόμματα που να επαγγέλλονται μονοθεματικά την μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να αρνούνται τη διάκριση κεντροαριστεράς – δεξιάς  έχουμε δει και ακούσει πολλές φορές. Τα έχουμε ακούσει από Το Ποτάμι, από το κόμμα του κ. Βελόπουλου, από την κ. Κωνσταντοπούλου. Για να ψηφίσει ο κόσμος πρέπει να ξέρει τις θέσεις σου για τον πρωτογενή τομέα, τα εργασιακά, αν η αγορά αυτορρυθμίζεται -όπως πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία- με τα γνωστά αποτελέσματα φτώχειας ή αν χρειάζεται παρέμβαση, το παραγωγικό μοντέλο, την ανάπτυξη, το ιδιωτικό χρέος, την ενεργειακή δημοκρατία, τους θεσμούς και ούτω καθεξής».

«Όταν θα έρθει η ώρα οι πολίτες να επιλέξουν, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, θα επιλέξουν με βάση ποιος διασφαλίζει την επόμενη μέρα, προοπτική και ευημερία με ασφάλεια. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ότι αντίπαλος μας είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρέπει να φύγουν. Είναι προφανές ποιο κόμμα δεν θέλει να είναι δεύτερο η Νέα Δημοκρατία. Δεν θέλει το κόμμα που μπορεί να ενώσει δυνάμεις, να απευθυνθεί στην κοινωνική πλειοψηφία και να αντλήσει υποστήριξη από την αριστερά, το κέντρο και την κεντροδεξιά για να κάνει πράξη την αλλαγή. Και αυτό το κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, το μόνο κόμμα με εφαρμόσιμο εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα και θέσεις σε θέματα όπου ακόμα και η κυβέρνηση αποδεικνύεται κάθε μέρα πως δεν έχει σχέδιο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο