Δεμένο εδώ και 2 μήνες στο λιμάνι του Ηρακλείου φορτηγό πλοίο – Κραυγή απόγνωσης από τους 8 ναυτικούς
Ο απόπλους του πλοίου έχει απαγορευτεί εδώ και δύο μήνες.
Εγκλωβισμένοι για περίπου δύο μήνες παραμένουν οι οκτώ ναυτικοί ενός φορτηγού πλοίου που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς του έχει απαγορευτεί ο απόπλους μετά από επιθεωρήσεις λιμενικών αρχών, οι οποίες διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις και κενά.
Σύμφωνα με το patris.gr, το πλήρωμα απευθύνει έκκληση για βοήθεια τόσο σε διεθνείς οργανισμούς όσο και στο ελληνικό λιμενικό, κάνοντας λόγο για μια ολοένα και πιο δύσκολη καθημερινότητα, αλλά και συνθήκες διαβίωσης που χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα.
Οι ναυτικοί κάνουν λόγο για ελλείψεις, αλλά και για τον φόβο μελλοντικών ελλείψεων σε τρόφιμα, ενώ καταγγέλλουν και τη μη καταβολή των μισθών τους από την πλοιοκτήτρια εταιρία
Πρόκειται για αλλοδαπούς ναυτικούς από την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος, ο μηχανικός και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου.
Το φορτηγό πλοίο φέρει σημαία Τανζανίας και ελέγχθηκε από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου την 1η Νοεμβρίου, αμέσως μετά την άφιξή του στο λιμάνι. Από την επιθεώρηση κρίθηκε ότι δεν είναι αξιόπλοο, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους του έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.
Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι απαιτούμενες εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και το πλήρωμα εκπέμπει πλέον σήμα κινδύνου.
Οι ναυτικοί κάνουν λόγο για ελλείψεις, αλλά και για τον φόβο μελλοντικών ελλείψεων σε τρόφιμα, ενώ καταγγέλλουν και τη μη καταβολή των μισθών τους από την πλοιοκτήτρια εταιρία.
Ζητούν τη συνδρομή των λιμενικών αρχών και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντοχές των μελών του πληρώματος έχουν φτάσει στα όριά τους. «Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν περιπτώσεις πλοίων που έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι. Οι άνθρωποι αυτοί όμως πλέον παραπονιούνται έντονα και ζητούν τη βοήθειά μας, κάτι που θα γίνει σύντομα», σχολίασε αρμόδια πηγή.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται νέα επίσκεψη λιμενικών στο συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο, προκειμένου να καταγραφούν εκ νέου οι συνθήκες διαβίωσης και να αξιολογηθεί η κατάσταση του πληρώματος.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας
- Ξεκινά η ιστορική δίκη για τα Τέμπη με 36 κατηγορούμενους – Δικαιοσύνη και στήριξη ζητούν οι συγγενείς
- «Οδηγός» για τον ΕΝΦΙΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
- Αεροσκάφος της Air Canada συγκρούστηκε με όχημα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια – Αναφορές για τραυματίες
- Ιράν: Εκρήξεις συγκλονίζουν την Τεχεράνη – Ισοπεδώθηκαν κατοικίες στην πόλη Ουρουμιγιέ
- Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι μετά από επιδρομή drones
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442