Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
Μια συνταγή διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει.
Αν θέλετε κάτι νόστιμο και χορταστικό, τότε η συνταγή που ακολουθεί είναι ότι πρέπει. Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο – ένα φαγητό που είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται καθώς δεν θέλει περισσότερο από μια ώρα και κάνει τη διαφορά στο μεσημεριανό τραπέζι.
Τα υλικά
750 – 800γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
1 κύβος κότας
250 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
175 γρ. πένες
200 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μικρά στήθη κοτόπουλου (περίπου 300γρ.), κομμένα σε λωρίδες
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Η διαδικασία
Τοποθετήστε τις μπουκίτσες κουνουπιδιού σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό. Θρυμματίστε τον κύβο κοτόπουλου από πάνω και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 8–10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το κουνουπίδι.
Στραγγίξτε, κρατώντας το νερό από τον ζωμό, και επιστρέψτε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα, 200ml από τον κρατημένο ζωμό και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας.
Ανακατέψτε με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρετε σε πολυκόφτη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
Γεμίστε την μισή κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά, αφήστε τα να βράσουν ξανά και μαγειρέψτε για 8 λεπτά.
Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ή μέχρι τα ζυμαρικά και το μπρόκολο να είναι τρυφερά. Στραγγίξτε και επιστρέψτε στην κατσαρόλα.
Προσθέστε τα ντοματίνια και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε τη σάλτσα κουνουπιδιού μέσα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C/180°C αέρα. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ρίξτε τη μισή ποσότητα από το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων φλιτζανιών.
Βάλτε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου και στη συνέχεια απλώστε το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών πάνω από το κοτόπουλο.
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
// Κεντρική φωτογραφία: Beautiful eats and things
* Πηγή: Vita
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442