Η Ιταλία έτοιμη να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Βρετανίας
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ιταλία προτίθεται να αναγνωρίσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2025, στη Νέα Υόρκη.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Βάρσεν Αγκαμπεκιάν Σαχίν (δεν εμφανίζεται στη φωτογραφία) μετά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο Gemelli στη Ρώμη, Ιταλία, 1 Σεπτεμβρίου 2025.
«Στις 22 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, θα στηρίξουμε με αποφασιστικότητα τη διακήρυξη στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους και τον τερματισμό των συγκρούσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μέχρι σήμερα, η ιταλική κυβέρνηση είχε εκφράσει σταθερά την υποστήριξή της στη λύση των δύο κρατών, τονίζοντας ωστόσο ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους στην παρούσα συγκυρία θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες.
????INFO | « Nous sommes prêts à envoyer l’armée italienne dans une nouvelle mission militaire de l’ONU pour bâtir l’État palestinien », a annoncé Antonio Tajani, ministre italien des affaires étrangères. pic.twitter.com/kjZvAK53OX
— Citizen Média ? (@CitizenMediaFR) September 16, 2025
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στη διακήρυξη που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης στον ΟΗΕ, γίνεται σαφής αναφορά ότι «η Χαμάς οφείλει να παύσει να ασκεί εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και να παραδώσει τα όπλα στην Παλαιστινιακή Αρχή, με τη συνδρομή και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, στο πλαίσιο του στόχου για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους».
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442