Λουίς Ενρίκε: Προπονεί από την… εξέδρα
«Όπως στο ράγκμπι, έτσι βλέπω καλύτερα τα πάντα», δηλώνει ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Ο Λουίς Ενρίκε συνεχίζει να καινοτομεί στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, ακόμη κι αν αυτή τη φορά… δεν καθόταν καν σε αυτόν. Στον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Λανς, ο Ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε με το αριστερό χέρι δεμένο και ανέβηκε στην εξέδρα, γεγονός που αρχικά προκάλεσε ανησυχία για την υγεία του, καθώς είχε πρόσφατα υποβληθεί σε επέμβαση μετά από πτώση με ποδήλατο.
Όμως δεν επρόκειτο για πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αλλά για μια προσεκτικά μελετημένη επιλογή: να καθοδηγήσει την ομάδα του από ψηλά, όπως κάνουν οι προπονητές του ράγκμπι.
Ο ίδιος εξήγησε μετά τη νίκη της Παρί με 2-0: «Ήθελα καιρό να βρω έναν τρόπο να βελτιώσω την οπτική μου για το παιχνίδι. Από την εξέδρα, όπως κάνουν οι τεχνικοί του ράγκμπι, έχεις μια εντελώς διαφορετική προοπτική από τον πάγκο: βλέπεις όλο το γήπεδο, παίρνεις πολλές άμεσες πληροφορίες, καταλαβαίνεις τι λειτουργεί και τι όχι, ποιος αποδίδει και ποιος όχι. Έτσι μπορείς στο ημίχρονο να κατέβεις στα αποδυτήρια και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Είναι κάτι που θα ξανακάνω».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λουίς Ενρίκε δανείζεται στοιχεία από το ράγκμπι. Την περσινή σεζόν στο Champions League, εισήγαγε έναν πρωτότυπο τρόπο εκκίνησης του παιχνιδιού: αντί για πάσες προς τα πίσω ή κάθετες προσπάθειες, η μπάλα καταλήγει απευθείας πλάγιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ώστε η ομάδα να πιέσει ψηλά και να ανακτήσει άμεσα την κατοχή. Μια στρατηγική που, πέρα από τακτική, λειτουργεί και ως ψυχολογικό μήνυμα υπεροχής.
Με τέτοιες καινοτομίες, ο Λουίς Ενρίκε προσπαθεί να δώσει στην Παρί Σεν Ζερμέν το πλεονέκτημα που θα την οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης — αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Αταλάντα για το Champions League. Να δούμε αν θα ξαναμείνει στην κερκίδα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Μπέργκαμο.
- Primera Division: Υποβιβασμός για Τζιρόνα και Μαγιόρκα – Στο Conference League η Χετάφε
- Παπανικολάου: «Εστιάζουμε στο πώς θα είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει και όχι οι άλλοι»
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 3-0: Ιστορικό χατ-τρικ του Κέιν και νταμπλ! (vids)
- Οι «Ολυμπιακοί των ντοπαρισμένων» ξεκινούν στο Λας Βέγκας
- Ολυμπιακός – Ρεάλ: Αυτοί είναι οι διαιτητές του τελικού της Euroleague
- Μπολόνια – Ίντερ 3-3: «Χορταστική» ισοπαλία στο «Νταλ’ Άρα»
- Μπαρτσελόνα – Λιόν 4-0: Πρωταθλήτριες Ευρώπης στο ποδόσφαιρο γυναικών οι Καταλανές (vid)
- Η Χαλ ανέβηκε στην Premier League και εξασφαλίζει το «χρυσό» μπόνους των 200 εκατ. λιρών (1-0)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)
































![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)

![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442